Читај ми!

Лек "фолнак" повучен из промета

Повучен из промета лек "фолнак" нишког произвођача "МД Нини". Пацијент пријавио Министарству здравља одступање од изгледа таблете пријављених приликом регистрације.

Лек "фолнак" произвођача "МД НИНИ" из Ниша, привремено је повучен из промета после пријаве коју је Министарству здравља поднео пацијент због уочених неправилности, саопштава то министарство.

"Наређена је мера привремене обуставе и повлачења из промета серије 1630911 лека, једна фиола са 20 таблета, са роком употребе 09.2014. до издавања сертификата анализе ванредне контроле квалитета од стране Агенције за лекове у медицинска средства Србије", наводи се у саопштењу.

Министарству здравља је прослеђена пријава сумње у квалитет лека 'фолнак' пошто је уочено одступање, односно таблете су наранџасте боје и нису равне већ благо испупчане, што није у складу с изгледом таблета пријављеним у поступку регистрације, додаје се у саопштењу.

"Лек 'фолнак' од пет милиграма има дозволу за стављање у промет у Србији, а таблете су округле, равне, глатке, жуте боје са слабоприметним тамножутим мрљама; у сложивој картонској кутији налази се једа пластична фиола са 20 таблета".

Узорци лека код којег је примећено одступање, прослеђени су Националној контролној лабораторији АЛИМС-а на ванредну контролу квалитета, а о свему су обавештени и други надлежни органи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара