Читај ми!

Сахрањен Мића Орловић

Доајен телевизије, дугогодишњи новинар, уредник и водитељ, Милоје-Мића Орловић сахрањен је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду. На последњем испраћају телевизијске легенде били су чланови породице, многобројне колеге и пријатељи.

На Новом гробљу, у Алеји заслужних грађана у Београду, сахрањен је Милоје-Мића Орловић, дугогодишњи новинар, уредник и водитељ Радио-телевизије Србије. На последњем испраћају телевизијске легенде били су чланови породице, многобројне колеге и пријатељи.

Опраштајући се од Миће Орловића, његове колеге рекле су да је био породични пријатељ свих нас.

Каменко Катић рекао је да је Орловић годинама био један од најпознатијих и остао све до данас. "Шприцани сако и бела марамица у горњем џепу, постали су тада мода. Данас га испраћамо до места где бораве славни. До Алеје заслужних", рекао је Катић.

"Какво богатство живота, каква енергија и какво искуство. То је вама Мића Орловић оставио у наслеђе, али са намером да то наслеђе користите и унапређујете", рекла је уредница емисије Трезор Бојана Андрић.

Присетили су се савета несебичног Миће. Уредник у Радио Београду Лука Мијатовић рекао је да је нас је Орловић учио и саветовао да треба имати опште образовање, културу, да имамо личност, да на екрану и пред микрофоном радија будемо оно што смо стварно у животу, да треба да постанемо харизматични, да лепо говоримо, с добрим акцентима и да знамо да слажемо речи.

Мићин брат Драган Орловић услишио је жељу коју му је Мића рекао пре три године.

"Рече ми Мића: 'Волео бих да над мојим гробом кажеш само три речи.' Које су то три речи: Био је добар човек. Ја бих испунио то и рекао: 'Мићо, био си добар човек", рекао је Мићин брат Драган.

Милоје-Мића Орловић преминуо је у среду, 13. фебруара у Београду. Симболично, на дан када је пре 55 година телевизија, и званично, постала Радио-телевизија Београд.

Мићу Орловића ћемо памтити као првог спикера Дневника, водитеља многобројних квизова, музичких фестивала, спортског коментатора, глумца, телевизијског пионира и великана.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво