Читај ми!

Цепаница уместо компјутера

Ненад Петровић путем интернета наручио компјутер, а добио цепаницу – за 11.500 динара. Случај је одмах пријавио полицији, а убрзо се јавио и лажни продавац и Ненаду вратио новац.

У данашњем високотехнолошки развијеном свету преко интернета се купује све – од хране до технике. Иако нам таква купопродаја олакшава живот, она отвара и пут за многе преваре. Тако се може догодити да наручите компјутер, а добијете дрво.

Због тога се саветује да пре сваке куповине путем интернета проверите реалну цену робе, њену безбедност, а све неправилности пријавите полицији и администратору сајта преко кога сте нешто купили.

Ненад Петровић има вероватно најскупљу цепаницу на свету. Коштала га је 11.500 динара. У његове руке доспела је тако што је наручио и платио компјутер, а добио дрво. То му је прво лоше искуство куповине преко интернета.

"Преко сајта Купујем, продајем нашао сам оглас за нетбук. Контактирао продавца који ми је чак и спустио цену, уместо 120 евра 11.500 динара. Све смо се договорили, послао сам му податке да ми сутра пошаље", прича Ненад.

Шокирао се када је видео дрво које је добио у пакету.

"Мислим, нисам веровао да тако нешто постоји, да може да се превари човек на тај начин... Врло лако ме је прешао, искрено", каже Ненад.

Случај је одмах пријавио полицији, али и пошти како би стопирао уплату лажном продавцу. На сајту преко којег је нашао оглас постоје савети за безбедну куповину преко интернета, а Ненад је поставио упозоравајућу поруку коју је за два сата видело више од 9.000 потенцијалних купаца. Тада се јавио и лажни продавац.

"Сутра ме је контактирао и рекао: 'Извини брате, ја ћу да ти вратим паре, ја сам погрешио, десило се то што се десило' и послао ми је тај дан. Данас ми је већ стигла картица на којој се налазе моје паре", објашњава Ненад.

Ненад фамозну цепаницу не жели да задржи. У шали каже, даће је на лицитацију, да и он заради неки динар за претрпљени стрес.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво