Читај ми!

Антонини: Папа не долази у Ниш

Имајући у виду одређене историјске проблеме, посета папе Бенедикта XVI Нишу и обележавању 1.700 година Миланског едикта није могућа, каже апостолски нунције у Београду, надбискуп Орландо Антонини.

Апостолски нунције у Београду, надбискуп Орландо Антонини, изјавио је за
италијанску католичку новинску агенцију СИР да посета папе Бенедикта Шеснаестог Нишу, поводом обележавања 1.700 годишњице Миланског едикта, није могућа, имајући у виду одређене историјске проблеме.

По питању екуменизма, стање у Србији није још довољно опуштено, рекао је надбискуп Антонини.

Он је, међутим, истакао да су направљени "први кораци помирења", што показује и именовање београдског надбискупа Станислава Хочевара у организациони комитет за обележавање јубилеја.

"Ради се о дуготрајном историјском процесу. Мора се успоставити поверење, створити предуслови, различите позиције се морају разјаснити, а пре свега потребно је понашати се у складу са љубављу према ближњем и сестринским односима", рекао је надбискуп, а преноси Верска информативна агенција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара