Читај ми!

Награде за најбоље волонтере

Доделом награда за најбоље волонтерске иницијативе обележен Међународни дан волонтера. Прва три места освојиле су волонтерске групе из Лучана, Пожеге и Милатовца. Групама које посебно промовишу европске вредности додељене почасне награде.

Министарство омладине и спорта и делегација Европске уније у Србији, обележили су Међународни дан волонтера доделом награда за најбоље омладинске волонтерске пројекте.

У оквиру овогодишњег програма "Млади су закон", Министарство омладине и спорта финансирало је 224 волонтерска пројекта вредности од скоро 17 милиона динара.

Пројектом "Хуманост на делу", волонтерска група "Лучани у срцу" из Лучана освојила је прво место за најбољу волонтерску иницијативу.

Друго место припало је Удружењу младих "ЦЕМРОП - центар младих Рома" из Пожеге за пројекат "Шта знаш о мени".

На трећем месту нашла се неформална група "Позитива" из Милатовца са пројектом "Мале игре великих мајстора", а додатна награда припала је пројекту неформалне групе "Омладинско позориште Техничке школе" из Смедерева.

Делегација ЕУ у Србији доделила је три почасне награде волонтерским иницијативама које посебно промовишу европске вредности.

Награде су добили Асоцијација експерата пословног и индустријског менаџмента Србије из Бора са пројектом "Спорт пре свега", ђачки парламент Хемиjско-прехрамбене средње школе из Чоке за пројекат "Лепота разноврсности" и Омладинска група "Позориште младих" Културног центра Пећинци.

Министарка омладине и спорта нагласила је да волонтери својим ангажовањем и енергијом дају пример како да се друштво учини бољим.

"Циљ свих нас је боља држава, боље друштво, боља заједница у којој живимо", рекла је министарка Марић.

Шеф делегације ЕУ у Србији Дежер подсећа да је ЕУ заснована на вредностима као што су солидарност, толеранција и активно учешће у изградњи демократског друштва, што је препознао у раду српских волонтера.

"Ови млади људи у својим несебичним акцијама показали су да се у Србији негују европске вредности. Надам се да ће наше награде и признања служити као подстицај да наставе да активно учествују у изградњи демократске Србије и Европе", рекао је Дежер.

У оквиру церемоније, хор Станковић извео је "Оду радости" и популарну песму "Стенд бај ми", а позоришна група из Пећинаца кратку представу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара