Читај ми!

Додељене награде на "Интерферу 2012"

Свечаном доделом награда у Апатину завршен 17. интернационални фестивал репортаже "Интерфер 2012". Два признања припала новинаркама РТС-а Јасмини Никитовић и Јелени Божовић.

На 17. међународном фестивалу репортеже "Интерфер" у Апатину, у конкуренцији 280 радова из 20 земаља, специјално признање за допринос у области репортаже добила је уредница у РТС-у Јасмина Никитовић и емисија "Знање имање". Јелена Божовић, уредница РТС-овог дописништва у Ужицу, добила диплому богиње Нике за емисију "Диплома за Животу".

Специјалну награду Златна Ника за неговање репортаже као новинарског жанра жири доделио репортеру телевизије Пинк Младену Мијатовићу за серију емисија "Црна хроника".

Статуу богиње Златна Ника и плакету за прво место у категорији фото-репортажа добио је фоторепортер Тањуга Јарослав Пап, за серију изванредних фотографија "Јутро, шума, рика", саопштила је Дирекција фестивала.

Годишње признање за животно дело, статуа Златна Ника, додељена је директору и главном уреднику Вечерњих новости Манојлу Вукотићу, док је фоторепортеру истог листа Дарку Дозету припала трећа награда.

Прву награду у области новинске репортаже освојио је новинар Преса Михаило Меденица.

Лауреат у области телевизијске репортаже је Бојана Ранковић са телевизије Прва, док је најбоља радио репортажа била "Медаља" Томислава Сантрача са Радио Београда.

Награду за најбољу комерцијалну репортажу добила је "Битка за бебе", чији је аутор Веран Матић са Б92, док је Гран при добио фоторепортер Горан Томашевић са Ројтерса, "Сирија на лицу места".

Поред репортера из Србије на фестивалу, који је почео 12. октобра, учествовали су и новинари из региона и Европе - Велике Британије, Француске, Русије, Аустрије, Бугарске, Румуније, Црне Горе, БиХ, Македоније, и ваневропских земаља - Кореје, Индије, Ирана, Шри Ланке, Габона.

Жири фестивала чинили су ТВ критичар Бранислава Џунов, књижевник Перо Зубац, сликар Нино Кустурица, ТВ редитељ Тамара Попов и новинар Драган Јерковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво