Читај ми!

Србија поздравила олимпијце

Неколико хиљада људи поздравило олимпијски тим Србије испред Скупштине града. Бурним аплаузом поздрављени златна Милица Мандић, стрелци Ивана Максимовић и Андрија Златић, ватерполисти и други олимпијци.

20.58 - Хвала на овом дивном осећају, за овако нешто се живи, рекла Милица Мандић.

20.55 - Хвала на свему, видимо се ускоро поново на овој тераси, обећао Андрија Златић. Част ми је што сам била део олимијског тима Србије. Хвала што сте дошли да употпуните мој сан, поручила Ивана Максимовић.

20.50 - Хвала вам што се све време веровали да можемо да стигнемо недостижно, рекао Вања Удовичић.

20.47 - Бурним аплазуима поздрављени ватерполисти, Андрија Златић, Ивана Максимовић и остали чланови олимпијском тима. Највећи аплауз за Милицу Мандић.

20.27 - Српски олимпијци стигли на плато испред Скупштине града. 

19.57 - Неколико хиљада људи окупило се испред Скупштине града. Долазак српских олимпијаца очекује се око 20.20.  

Овацијама, песмом и скандирањем "Србија, Србија, шампиони, шампиони" неколико хиљада грађана поздравило је на платоу испред Скупштине града српске олимпијце, освајаче медаља на Олимпијским играма у Лондону. Олимпијски тим Србије дочекан је јутрос на београдском аеродрому, а сачекали су их председник Томислав Николић, породице и навијачи.

Испред градске скупштине у навијачкој атмосфери поздрављени су златна Милица Мандић, сребрна Ивана Максимовић, бронзани ватерполисти и Андрија Златић, као и остали чланови српског олимпијског тима.

Аплаузе је добио и председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац, члан чувене кошаркашке генерације из 1995. године која је започела традицију прослављања титула на "балкону".

Олимпијска шампионка у теквондоу Милица Мандић поручила је пред неколико хиљада људи да не може да опише осећања. "Не могу да опишем како ми је у овом величанственом тренутку. За овако нешто се живи", рекла је Мандићева.

"Уз подршку породице, тренера и стручног штаба успела сам да остварим снове, али помогли сте ми и ви да успем у свему овоме. Не бих успела без вас и злато посвећујем вама", поручила је златна српска олимпијка.

Освајач сребрне медаље у Лондону Ивана Максимовић узбуђено је поручила да има "непоновљив осећај".

"Поносна сам и част ми је што сам била део олимпијског тима. Сви смо дали срце на Играма у Лондону, да остваримо успех и достојно представимо Србију", рекла је Максимовићева, громогласно поздрављена узвицима "шампиони, шампиони".

Капитен српских ватерполиста Вања Удовичић захвалио је вечерас свима у Србији који су веровали да у мечу за треће место на Олимпијским играма против Црне Горе могу да стигну недостижно и освоје бронзану медаљу.

"Желим да честитам свим спортистима Србије који су се борили у Лондону. Хвала вам што сте све време веровали да можемо да стигнемо недостижно. Хвала вам што сте дошли, јер сте показали да је вредело", рекао је Удовичић обраћајући се одушевљениним навијачима на прослави испред Скупштине града.

Сјајни стрелац Андрија Златић рекао је да је феноменално бити на тераси Скупштине града. "Хвала свима на лепом дочеку. Надам се да се видимо неки други пут на истом месту", поручио је Златић.

Више хиљада грађана дочекало је аплаузима и остале чланове српског олимпијског тима. Поздрављени су и Зорана Аруновић, која је освојила четврто место у стрељаштву, легендарна Јасна Шекарић, кајакаш Марко Новаковић, седми у финалној трци на Играма у Лондону и други спортисти.

Српски олимпијски тим је до Скупштине града стигао у отвореном аутобусу који је пролазио улицама Београда.

Аутобус је прошао Улицом Омладинских бригада до општине Нови Београд, преко Булевара Михајла Пупина, Бранковог моста и Бранкове улице, затим Призренском, преко Теразија, Улицом краља Милана до кружног тока на Славији.

Одатле су се олимпијци вратили Улицом краља Милана, преко Теразија до Трга Николе Пашића.

Тим Србије је на Олимпијским играма у Лондону освојио четири медаље. Златну медаљу освојила је Милица Мандић у теквондоу, сребрну Ивана Максимовић у стрељаштву, док су бронзу освојили Андрија Златић, такође у стрељаштву, као и српски ватерполисти.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво