Читај ми!

Обележен Дан независности Венецуеле

Поводом Дана независности Венецуеле одржан пријем у амбасади те земље у Србији. Гајимо дубоку солидарност и разумевање према српском народу, посебно када је реч о Космету, рекла венецуеланска амбасадорка у Србији Диа Надер де Ел Андари.

Амбасада Венецуеле у Београду свечано је вечерас обележила Дан независности те земље, у присуству представника дипломатског кора, културног и јавног живота Србије.

Диа Надер де Ел Андари, амбасадорка те земље у Србији, рекла је на пријему поводом 5. јула, националног празника Венецуеле, да њена земља жели да учврсти своју независност и да се индустријализује, али и да не жели да зависи само од нафтне индустрије.

"Латиноамерички ослободилац из 19. века Симон Боливар био је визионар, јер се и наш садашњи председник Уго Чавес бори за независност и суверенитет", рекла је Ел Андари.

Венецуеланска амбасадорка рекла је да њена земља гаји дубоку солидарност према Србији и разумевање према српском народу, нарочито кад је реч о проблему са Косовом и Метохијом, поручивши да ће "свим срцем радити на продубљивању те сарадње".

"Желимо да продубимо односе са Србијом на пољу образовања, културе, политике, финансија и трговине", истакла је Ел Андари.

Амбасада Венецуеле у Београду поново је, после 19 година, отворена 27. фебруара, пошто је била затворена од 1993. године.

Диа Надер де Ел Андари, доктор физике и адвокат, дуго година је радила као професор на Универзитету у Каракасу, а пре него што је дошла у Србију, била је амбасадорка Венецуеле у Сирији.

Венецуела обележава 201. годишњицу проглашења независности од Шпаније, као прва јужноамеричка држава која се отцепила од те земље 5. јула 1811. године.

Пријатна атмосфера на пријему употпуњена је латиноамеричком музиком.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво