Читај ми!

Награде "Капетан Миша Анастасијевић"

У Ректорату Универзитета у Београду, за изузетне резултате у пословању и допринос подизању привредног капацитета главног града, уручене су награде "Капетан Миша Анастасијевић". За резултате у области информисања и друштвену одговорност награду добио и директор Телевизије у Јавном сервису РТС-а Никола Мирков.

Признања "Капетан Миша Анастасијевић" добила су 24 појединца и компаније, за изузетне резултате у пословању и допринос подизању привредног капацитета Београда, међу којима и градоначелник Београда Драган Ђилас и председник Скупштине града Александар Антић.

На свечаној додели признања, у Ректорату Универзитета у Београду, потпредседник Владе Србије Верица Калановић рекла је да, као неко ко је добио ову награду, зна колико је рада, упорности и разговора било потребно да се она понесе.

Калановићева је истакла да верује у активизам привредних субјеката који ће понети ово признање, јавне раднике који имају много иза себе, као и у уметнике и у медицинаре, који верују да радом и храброшћу и вером у боље сутра учествују са нама.

Председник Привредне коморе Београда Милан Јанковић рекао је да је данашња свечаност прави пример јавног и приватног партнерства између Београда и Новог Сада, Универзитета и привреде, иза којег стоји жеља да иза нас остане нешто опипљиво.

Београд, као политички и привредни центар Србије, све више постаје средиште културних, туристичких и конгресних дешавања, а за то су често одговорни истакнути појединци и компаније, из земље и иностранства, које треба наградити, рекао је Јанковић.

У име Ђиласа признање, за допринос унапређењу привредног амбијента Београда, примила је његов заменик Татјана Пашић, док је Антић награђен за допринос сарадњи и развоју локалне самоуправе.

Признање су добли још 20 организација, предузећа и појединаца, а међу њима и предузеће "Службени гласник" - за најбољу компанију 2011. године у Београду, директор "Империал тобачо СЦГ д.о.о" Владимир Микић - за најбољег менаџера у Београду, док је за "нај-жену" у главном граду награђена проректорка Универзитета у Београду Невенка Шаркић-Јоксимовић.

За најбоље разултате у аграру 2011. признање је добила "ПКБ Корпорација", чији је директор Рајко Мандић. За најбољи менаџмент Београда у 2011. години признање је добио генерални директор "Орион телекома" Слободан Ђиновић, за најбољег партнера "Оптима Модрича" д.о.о. Београд.

За уметничку визију признање је добио професор Милош Шобајић, академски сликар, а за резултате у области информисања и друштвену одговорност директор Телевизије у Јавном сервису РТС-а Никола Мирков.

За унапређење привредних и пријатељских веза Азербејџана и Србије признање је добио амбасадор Азербејџана у Србији Елдар Хасанов, а за неговање духовних и националних вредности у дијаспори повереник  за српску дијаспору у Француској Миодраг- Миша Лекић, док је за свеукупни допринос српској књижевности и култури признање добио професор, културни и јавни радник Милован Витезовић.

Признање "Капетан Миша Анастасијевић" додељује се у оквиру заједничког пројекта Привредне коморе Београда и "Медиа Инвента", уз подршку Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво