Читај ми!

Решења теста за малу матуру

Ђаци осмог разреда полaгали су завршни испит из српског, односно матерњег језика. Тачни одговори објављени на Интернет порталу РТС-а. Министар Жарко Обрадовић извукао комбинацију под редним бројем два.

 

9.50 - Министар Жарко Обрадовић у директном преносу на РТС-у извукао комбинацију питања под редним бројем два.

Тачне одговоре теста из српског, односно матерњег језика, можете погледати на Интернет порталу РТС-а. 

Решавањем теста из српског, односно матерњег језика ђаци осмог разреда у Србији почели су полагање мале матуре.

Преходно је министар просвете Жарко Обрадовић, у директном преносу на Првом програму РТС-а и Првом програму Радио Београда, извукао комбинацију број 2 за полагање теста.

Према Обрадовићевим речима, испит је протекао у реду. "Да ли је тест био тежак видећемо након оцењивања", рекао је Обрадовић током посете Основној школи "Ослободиоци Београда", где је тест радило 80 осмака. 

На матурски испит из српског, односно матерњег језика, изашло је 77.432 ученика, што је 99,27 одсто од укупног броја ученика осмог разреда у Србији, саопштило је Министарство просвете. 

Обрадовић је навео да ће прелиминарни резултати бити познати 21. јуна.  

Тачни одговори са теста објављени су на сајту Министарства просвете, на адреси www.mpn.gov.rs. Тачне одговоре, који су објављени нешто после 14 часова, можете да видите и на сајту РТС-a.

Тестирање је трајало два сата. Коначни одговори морају бити написани или заокружени хемијском оловком, док у току израде теста могу користити и графитну оловку. На испиту је забрањена употреба мобилних телефона и других електронских уређаја.

Ученици ће сутра полагати и тестове из математике. Осмаци треба да понесу ђачку књижицу са фотографијом и печатом школе.

Тада ће бити забрањена и употреба дигитрона, а од прибора дозвољена је употреба графитне и хемијске оловке, гумице за брисање, шестара, лењира и троугла. Осми разред завршило је 78.004 ученика, а у средњим школама има 83.335 слободних места.

Број коментара 90

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи