Читај ми!

Награда Андрији Игићу

Дописник РТС-а са Косова Андрија Игић овогодишњи је добитник награде "Милан Пантић" која се додељује за новинарску храброст у знак сећања на новинара из Јагодине убијеног 11. јуна 2001. године.

Овогодишњи добитник награде "Милан Пантић" за новинарску храброст је дописник Радио-телевизије Србије Андрија Игић. Награда се додељује за новинарску храброст у знак сећања на новинара из Јагодине убијеног 11. јуна 2001. године.

Игић је рекао да му је велика част да је овогодишњи добитник награде "Милан Пантић", коју, како каже, доживљава као симбол борбе новинара за правду и истину, и истовремено, борбу против неправде и криминала.

"Убиство нашег колеге Милана Пантића пре 11 година тера нас да се још више залажемо за те, основне циљеве новинарства. Да јавности пренесемо реалност, знајући да је то у великом броју случајева изузетно тешко", истакао је Игић.

"Захваљујем се жирију и компанији "Новости" што је у мом ангажовању, извештавању са Косова, препознала оно за шта се борио и наш покојни колега Милан Пантић", закључио је Игић.

Награда, која се састоји од повеље и новчаног износа, односно 150.000 динара, Андрији Игићу ће бити уручена на годишњицу убиства Милана Пантића, у понедељак, 11. јуна у Народној библиотеци у Јагодини.

Награду додељује компанија "Новости", а одлуку о добитнику донео је жири у саставу: Нино Брајовић (УНС), Јелка Јовановић (НУНС) и Милош Антић из "Вечерњих новости", у сарадњи са представницима ЈИП "Нови пут" у Јагодини и јагодинског Књижевног клуба "Ђура Јакшић".

Ту награду су до сада добили новинари: Југослав Ћосић, Живојин Ракочевић, Мишо Ристовић, Никола Врзић, Владимир Митрић, Загорка Ускоковић, Драгана Зечевић, Дарко Димитријевић, Бранко Станковић, италијански новинар Рикардо Јакони и Александра Делић.

Милан Пантић је убијен пре 11 година "ударцима тупим предметом у главу", у улазу зграде у којој је живео са породицом, док се у рано ујутро враћао из продавнице.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара