Читај ми!

Владимир Бумбаширевић нови ректор

Декан Медицинског факултета Владимир Бумбаширевић изабран је данас за новог ректора Универзитета у Београду, на трогодишњи мандат.

Редовни професор и декан Медицинског факултета Владимир Бумбаширевић изабран је данас за ректора Универзитета у Београду у наредном трогодишњем периоду.

Од 33 члана Савета Универзитета, за Бумбаширевића који је био једини кандидат, од 28 присутних гласала су 24 члана и он ће заменити досадашњег ректора Бранка Ковачевића.

"Почаствован сам подршком и уложићу знање и време да помогнем унапређењу рада Универзитета у Београду", рекао је Бумбаширевић након избора.

Он је указао да ће главни правци активности наредне три године бити унапређење наставе на свим нивоима и истраживања, а то би требало да буде подржано и одговарајућим финансирањем и интенизивнијом међународном сарадњом.

"На тај начин сигуран сам да ће Универзитет у Београду доћи на заслужено место у међународним оквирима", рекао је Бумбаширевић.

Према његовим речима, један од проблема који сигурно треба решавати јесте евалуација студијских програма, поготово оних из првог и другог Болоњског циклуса, који се односе на анализу исхода учења, а посебно оптерећења студената.

Говорећи о решавању проблема финансирања, нови ректор је поменуо да побољшање финансирања види кроз неке друге актовност Универзитета, пре свега привлачењем страних студената.

Бумбаширевић је предложио четири нова проректора: професорку Иванку Поповић са Технолошко-металуршког факултета за проректора за наставу, Наду Ковачевић са Фармацеутског за проректора за науку, Далибора Солдатовића са Филолошког факултета за проректота за међународну сарадњу и за финансије Миодрага Поповића са Електротехничког факултета.

Бумбаширевић је рођен 1951. у Београду. Медицински факултет завршио је са просечном оценом 9,57, докторску дисертацију је одбранио 1985, а звање специјалисте медицине стекао 1993. године.

Редовни је професор Медицинског факултета и шеф Катедре за хистологију и ембриологију. Редовни је члан САНУ од 2009. године.

Објавио је 22 рада у интернационалним часописима, 12 у иностраним монографијама, 25 у домаћим часописима. Радови Бумбаширевића цитирани су 47 пута.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи