Читај ми!

Годишњица страдања војника и пацијената

Полагањем венаца обележена годишњица страдања војника и пацијената КБЦ-а "Драгиша Мишовић", погинулих у НАТО бомбардовању.

Тринаеста годишњица страдања војника и пацијената Клиничко-болничког центра "Драгиша Мишовић", погинулим у НАТО бомбардовању, обележена је полагањем венаца.

На споменик војницима Гардијске бригаде и пацијентима Клиничко-болничког центра "Драгиша Мишовић", венце су положили министар одбране Драган Шутановац, градоначелник Београда Драган Ђилас и председник Скупштине града Александар Антић.   

Венце је положила и делегација Министарства и Војске Србије коју су чинили начелник Управе за кадрове генерал-мајор Слађан Ђорђевић и начелник Управе за логистику Генералштаба генерал-мајор Данко Јовановић положила је венце .

Пошту су полагањем венаца на спомен обележје одали и представници јединице Гарде Војске Србије, Клиничко-болничког центра и чланови породица настрадалих.

Клинички центар бомбардован је 1999. године, 50 минута после поноћи.

Погинули су војници Александар Бајин, Горан Вережан, Предраг Игњатовић, Бранимир Крњајић, Славиша Миљковић, Војин Пејчиновић и Драган Танкосић.

Такође су страдали и пацијенти Бранка Бошковић, Зора Бркић и Радосав Новаковић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво