Читај ми!

Најевропљанин 2011.

Награде Најевропљанин додељене у Скупштини града. У области политике добитник је председник владе Војводине Бојан Пајтић. Награде су добили и Бранислав Грујић, Горан Јешић, Драгана Бољевић, Момчило Бабић и Обрад Сикимић.

У Свечаној сали Скупштине града додељене су награде Најевропљанин 2011. Признање се додељује угледним појединцима, ствараоцима, државним руководиоцима за допринос у повезивању са Европском унијом.

У области политике, овогодишњи добитник је председник владе Војводине Бојан Пајтић. Очувао је стабилност Војводине у условима кризе, а кроз њену промоцију у окружењу и ЕУ представљена је и цела држава - тако је описан Најевропљанин у области политике.

"Да бих био Европљанин довољно је да слушам Светозара Милетића да будем и Србин и грађанин, да бих био Најевропљанин довољно је да слушам грађанке и грађане Војводине којима служим", каже Пајтић.

"Све што сам чинио као председник покрајинске владе било је у њиховом најбољем интересу и по њиховом налогу, зато ова награда припада најмање мени, а највише њима", рекао је Пајтић.

Због тога што је, како се наводи, показао да привредници не могу да буду ослобођени одговорности за развој државе, међу лауреатима је и Бранислав Грујић.

"Награда Најевропљанин је и обавеза и велико је задовољство добити је као признање за оно што је цела група привредника радила прошле године и током претходних година, гурајући са политичким структурама да Србија што пре дође у Европу", рекао је Грујић, председник Клуба Привредник.

Као први човек општине са, како је оцењено, правим европским амбијентом, титулу Најевропљанина понео је и Горан Јешић.

За културу политичког дијалога, а због ангажмана на развоју независности судства лауреат је Драгана Бољевић. За то што је уз помоћ својих колега направио дугорочан програм развоја Србије признање је примио проф. др Момчило Бабић, а за подизање пословних стандарда за менаџмент и предузетништво награђен је Обрад Сикимић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво