Читај ми!

Продаја уличног магазина

Мирко, Милан и Наташа продајом часописа "Лицеулице" скромно помажу својој породици, јер од сваког примерка остаје им половина зараде.

По угледу на многе светске метрополе, и у Београду се на улици продају новине, чијом се продајом директно помаже онима који тешко живе, а продају их баш припадници угрожених социјалних група. Од сваког примерка остаје им половина зараде, а друга половина намењена је штампању новог броја.

У Београду, Мирка можете срести у Кнез Михаиловој улици и на Платоу испред Филозофског факултета. Живи у Панчеву са родитељима и осморо браће и сестара. Само отац ради. Срећан је што може и сам понешто да заради.

"Кад нас неко пита шта има у часопису ми му објаснимо шта има. У овом новом броју има љубав за сва времена, можеш да нађеш љубавни рецепт и приче о другим продавцима", каже Мирко, продавац магазина "Лицеулице".

"Лицеулице", каже, купују највише студенти.

Колико ће продати примерака у току дана зависи од тога, како каже Милан, колико су  вешти и спретни.

Некада се деси да не продају ниједан, а обично је то по један или два примерка, додаје Наташа.

За сада, часопис излази једном у два месеца, може да се купи у Београду и Новом Саду, а у плану су и други градови.

Координатор Николета Косовац каже да "Лицеулице" има неколико партнера кад је у питању дистрибутивна мрежа.

"Један од првих је Свратиште које води Центар за интеграцију младих. Поред њих је још неколико организација које раде са особама са инвалидитетом "Живимо заједно", "Кецман",  каже Николета Косовац.

Она каже да су у преговорима и са домовима за незбринуту децу.

Магазин "Лицеулице" бави се друштвено одговорним темама. Циљ је да се из позитивног угла сагледају проблеми и, на конкретним примерима, покаже да их је могуће решити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво