Читај ми!

Јово Ћурувија тражи помоћ Кацина

Иако су прикупљени валидни докази о убиству Славка Ћурувије, не покреће се поступак, па се стиче утисак као да се чува и прикрива неко од умешаних у тај злочин, наводи се у писму које је Јово Ћурувија, брат убијеног новинара, упутио Јелку Кацину.

Брат убијеног новинара Славка Ћурувије, Јово Ћурувија, затражио је помоћ од известиоца Европског парламента за Србију Јелка Кацина, јер убиство његовог брата није разрешено ни после 13 година нити је покренут судски поступак.

"Молим Вас да извршите притисак на власти у Србији да спроведу темељиту и озбиљну истрагу и да све учеснике, подстрекаче, помагаче, организаторе и убице у овом злочину изведу пред лице
правде", навео је Јово Ћурувија у отвореном писму Кацину, преноси Бета.

Иако су прикупљени валидни докази о организаторима, извршиоцима и саучесницима у убиству Славка Ћурувије, не покреће се поступак, па се стиче утисак као да се чува и прикрива неко од умешаних у тај монструозни злочин, додао је Ћурувија.

"Молим Вас за помоћ, јер су и после 13 година од убиства мога брата, Влада Србије, полицијски и правосудни органи Србије потпуно пасивни, апсолутно незаинтересовани и без иједног правог потеза или суштинске реакције у правцу решавања и расветљавања убиства мога брата Славка Ћурувије", навео је Јово ћурувија у отвореном писму Кацину.

Власник дневног листа "Дневни телеграф" и недељника "Европљанин" Славко Ћурувија убијен је у строгом центру Београда на Ускрс, 11. априла 1999. године током НАТО бомбардовања Србије. Убиство до данас није разрешено нити је ико одговарао за тај злочин.

"Без обзира шта је у питању, сигурно је да српску владу не интересује и не узбуђује чињеница да је још увек нерешен и далеко од судског поступка случај државног тероризма чија је жртва Славко
Ћурувија, угледна јавна личност, истакнути новинар и главни и одговорни уредник тиражних листова", навео је Јово Ћурувија.

Јово Ћурувија додао је да је "тортура зликовачког режима Слободана Милошевића почела 1998. године доношењем Закона о информисању, такозваним Шешељевим законом, у време министровања Александра Вучића, а да је појачана појачана после говора Славка Ћурувије
пред Хелсиншком комисијом, у Конгресу САД, 10. децембра 1998 године".

"Славко Ћурувија је био оштар критичар Милошевићевог режима у којем је данашњи министар полиције Ивица Дачић био гласноговорник злочинца Милошевића", рекао је Јово Ћурувија.

Дачић је раније данас у Лесковцу рекао да пре четири године, када је постао министар унутрашњих послова, није обећао да ће наћи убице новинара Даде Вујасиновић, Милана Пантића и Славка Ћурувије, него да би му било "задовољство да се и та питања разреше.

Јово Ћурувија је навео да се на опште згражавање породице Ћурувија и јавности у Србији многи који су учествовали у припреми убиства Славка Ћурувије данас налазе у државним предузећима и
установама, а неки од њих су и напредовали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво