Читај ми!

"Кобац" полеће следеће године

Нова летелица "кобац", која ће служити за школску борбену обуку и противтерористичка дејства, представљена у панчевачкој "Утви".

У панчевачкој фабрици "Утва" новинарима je премијерно приказан нови домаћи авион "кобац", који би прве летове требало да има почетком наредне године.

Летeлица је конструисана у сарадњи Војнотехничког института, фабрике "Утва" и предузећа "СДПР Југоимпорт", а промоцији је присуствовао и министар одбране Драган Шутановац.

Шутановац је честитао свима који су, сагледавајући домаће, али и потребе тржишта, радили на стварању летeлице, која прва пробна испитивања лета треба да почне почетком 2013. године.

Авион "кобац" намењен je за школску борбену обуку и за противтерористичка дејства, а настао је из основне верзије авиона "ласта" који се, такође, производи у Панчеву.

Министар Шутановац, који је претходно присуствовао показној вежби дела припадника Специјалне бригаде, најавио је наставак опремања Специјалне бригаде Војске Србије новом опремом, укључујући возила "хамер" и падобране.

Шутановац је, после вежбе дела припадника те јединице Војске Србије, прецизирао да ће америчка возила стићи током лета.

Шутановац је најавио и улагања у инфраструктуру касарне "Растко Немањић" у Панчеву коју користе припадници те јединице.

Тиме ће се, како је истакао, постићи да касарна буде мултифункционална, што ће довести до смањења трошкова који сада постоје за одлазак ван тог објекта на бојево гађање.

Шутановац је навео да у буџету постоји довољно новца за текуће трошкове и додао да је у протеклом периоду Министарство приступило опсежној анализи оперативних трошкова са жељом да снизи непотребна издвајања, а повећа издвајања за вежбе и инвестиције.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво