Читај ми!

Нови докази у случају погинулих радника РТС

Tужилаштво ће без одлагања размотрити нове доказе и покренути поступке против лица одговорних за погибију шеснаесторо радника РТС-а током НАТО бомбардовања, саопштио Комитет правника зa људска права.

Заменица републичког јавног тужиоца Гордана Јанићијевић изјавила је да ће надлежно тужилаштво без одлагања размотрити нове доказе и покренути поступке против лица одговорних за погибију шеснаесторо техничара Телевизије Београд, током интервенције НАТО 1999. године, саопштио је Комитет правника зa људска права (ЈУКОМ).

"Обавештени смо да има простора за даље истражне поступке", рекла је у петак Јанићијевић на састанку са представницима породица погинулих, наводи се у саопштењу.

Специјално тужилаштво за организовани криминал почетком фебруара обавестило је Републичко јавно тужилаштво да би поједина лица, која нису била обухваћена суђењем бившем директору РТС Драгољубу Милановићу, могла бити подвргнута кривичном гоњењу на темељу доступних доказа.

Представници породица известили су Републичко тужилаштво о свом захтеву да се та лица у евентуалним оптужницама, без обзира које тужилаштво за њих буде надлежно, третирају као функционери конкретних државних тела који су примили и извршили конкретна наређења, а не као изоловани поједници.

Породице су прве крупне доказе о евентуалној кривици војног и државног врха за смрт својих најдражих поднели Специјалном тужилаштву пре шест година, а пре три године и формални захтев за покретање процеса, поткрепљен новим доказима.

Републичком јавном тужиоцу Загорки Доловац обратиле су се у новембру, а разговор у петак уследио је након јавног апела ЈУКОМ од 12. марта ове године, наводи се у саопштењу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво