Распуст до петка

Министарство просвете донело одлуку да се обустави настава у свим основним и средњим школама у Србији до петка.

Министар просвете Жарко Обрадовић донео је одлуку да се у свим основним и средњим школама у Србији не одржава настава до краја седмице.

Обрадовић је рекао да је одлука о обустави рада до краја радне недеље у предшколским установама, основним и средњим школама донета пре свега због безбедности ђака, с обзиром на то да је од јуче проглашена ванредна ситуација на територији целе земље.

Министар Обрадовић је рекао и да је одлука достављена свим школама тако да би и оне које данас раде током дана требало да обуставе наставу и да не раде до петка.

Одлука је, како је рекао министар, донета и због енергената. "Школе се различито греју, али постоје неке које су скроз одсечене и немају никакво грејање", каже Обрадовић.

На заседању током недеље биће одлучено на који ће се начин поступати даље, рекао је Обрадовић, истичући да се најављује још хладније време и наставак падавина.

Из Министарства је саопштено да локалне самоуправе могу да организују продужене боравке, како би изашли у сусрет родитељима који немају где да оставе децу.

Министарство просвете раније је факултетима упутило препоруку да одложе испите који су планирани за ову недељу или групишу полагања у једном дану, а да предшколске установе раде најмањим могућим капацитетом.

Врата вртића неће бити закључана, а поједини родитељи кажу да им то одговара, јер у супротном не би имали где да оставе децу.

Министар рада и социјалне политике Расим Љајић позвао је центре за социјални рад и приватне домове за старе да се повежу са Црвеним крстом, локалним самоуправама, здравственим установама и да пруже помоћ пре свега сеоским домаћинствима у набавци хране лекова и огрева.

Министар је додао да је отворена стална телефонска линија (0800/115-116), где ће сви грађани, посебно стари, моћи да позову и да траже одговарајућу помоћ.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи