Читај ми!

Србија поздравила шампионе

Више од 15 хиљада људи дочекало репрезентативце Србије у ватерполу и рукомету испред Скупштине града. Освајаче златне и сребрне медаље примио и председник Борис Тадић.

Златним ватерполистима и вицешампионима Европе, рукометашима Србије, приређен је свечани дочек испред Скупштине града Београда.

На платоу испред Скупштине окупило се више од 15.000 људи, а рукометаши и ватерполисти поздравили су их са терасе Старог двора.

Поздрављени великим аплаузом, на терасу Скупштине града прво су изашли рукометаши, а затим ватерполисти. Најбољи голман Европског првенства у рукомету Дарко Станић дочекан је великим овацијама.

"Стварно не знам чиме сам ово све заслужио. Хвала вам од срца. Захваљујем у име рукометаша. Не бисмо успели без вас. Остварили смо наше снове, надам се да смо вас бар мало усрећили", рекао је Станић.

Капитен рукометаша и најбољи играч Европског првенства Момир Илић истакао је да је публика била та која је подржавала екипу све време.

Селектор ватерполо репрезентације Дејан Удовичић оценио је да је успех екипе и успех свих који су је подржавали и додао да жели да се нађе на тераси Скупштине града 13. августа после Олимпијских игара у Лондону.

Капитен ватерполиста Вања Удовичић захвалио је свима који су дошли по хладном времену и који су подржавали репрезентацију последњих 15 дана. "Честитам овим златним момцима, без обзира што сте сребрни. Честитам најбољем тенисеру Србије. Надам се да ћемо за шест месеци прославити још једну медаљу", рекао је Удовичић.

Ватерполисти су у финалу Европског првенства у Холандији победили Црну Гору са 9:8. Рукометни репрезентативци изгубили су од Данске у финалу Европског првенства у Београду са 21:19.

Осим та два успеха наших селекција, јучерашњи дан памтићемо и по невероватној победи Новака Ђоковић, који је трећи пут освојио Аустралијан опен. Први тенисер света, међутим, вечерас се није појавио на тераси Скупштине града.

Пријем код председника

Председник Борис Тадић примио је нешто раније најбоље српске ватерполисте и рукометаше уз поруку: "Честитам, шампиони, свака част, поклањам се пред вама".

Пријему на Андрићевом венцу, у име најбољег тенисера света Новака Ђоковића, присуствовао је његов отац Срђан, као и чланови стручних штабова ватерполо и рукометне репрезентације.

Тадић је оценио да је јучерашњи дан велики за српски и спорт читавог региона Балкана. "Наши спортисти су послали поруку у цео свет да се овде игра најбољи ватерполо, рукомет, тенис. Ви сте заслужили захвалност свих грађана Србије", поручио је Тадић.

Председник Србије подсетио је да се управо вратио из Бора где су га рудари замолили да спортистима пренесе најтоплије поздраве и честитке и речи да су их ових дана бодрили и радовали се заједно са њима.

"Ово је дефинитивно нација талентована за спорт. Ту нема више дилеме. Ваш успех је резултат и последица чињенице да су пут успеха утабале многе генерације пре вас", поручио је Тадић.