Читај ми!

РТС оборио све рекорде

Невероватан успех српских спортиста у једном дану пратила је и рекордна гледаност РТС-а. Од укупног броја гледалаца, више од 46 одсто било је уз РТС. То је и најгледанији дан од почетка мерења гледаности у Србији.

Успех српских спортиста у једном дану - злато и сребро на европским првенствима које су остварили ватерполисти и рукометаши и Новаково освајање Аустралијан опена незабележено је у историји српског спорта.

Незабележена је и гледаност РТС-а, пошто је од укупног броја гледалаца, 46,4 одсто било уз РТС. То је и најгледанији дан од почетка мерења гледаности у Србији.

Дарко Броћић из "АГБ Нилсена" објашњава да је до сада рекорд био 44,8 одсто од 24. маја 2008. године, када је РТС преносио финале Евровизије у Београду.

"Ово је рекорд који је први постигао у односу на другог што се тиче гледаности - ово је највећа разлика која је забележена у последњих 10 година", наводи Броћић.

Тениски меч Новака Ђоковића и Рафаела Надала, који је трајао шест сати, пратило је 59,1 одсто оних који су у том тренутку пратили телевизију или 3.581.000 гледалаца.

Одмах после тог меча, 55,2 одсто гледалаца или 2.749.000 гледало је ватерполо утакмицу Србија–Црна Гора. Меч српских рукометаша против Данаца пратило је 57,2 одсто или 3.137.000 гледалаца, а доделу медаља 2.198.000.

Директор Телевизије Београд Никола Мирков каже да је јуче био велики дан за РТС.

"Овакви догађаји обавезују да учинимо све што је у нашој моћи не бисмо ли нашим гледаоцима обезбедили да прате све најважније спортске догађаје - Олимпијске игре, Европско првенство у фудбалу, Ролан Гарос и остала велика такмичења", рекао је Мирков.

Незапамћена је гледаност и Дневника РТС-а, уз који је било 2.398.000 људи. У јучерашњем дану од 10 емисија на свим каналима, девет је емитовано на РТС-у.

После спорта, велику гледаност забележили су серија Бела лађа, квиз Слагалица и полуфинале шоу-програма Ја имам таленат.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара