Читај ми!

Лажни "аналгин"?

На тржишту Србије појавио се лек "аналгинум", који је фалсификат имена лека "аналгин", саопштено из компаније "Алкалоид". Лек нема дозволу за промет ни сертификат о исправности и продаје без кутије и упутства за употребу.

У слободној продаји на тржишту у Србији појавио се фалсификовани лек "аналгинум", који нема дозволу за промет ни сертификат о исправности, саопштено је из компаније "Алкалоид".

Како је наведено, лек "аналгинум" произвођача "Реплек Фарм" фалсификат је имена лека "аналгин" и није легалан на тржишту Србије, јер нема дозволу за стављање лека у промет, као ни сертификат о исправности које издаје Агенција за лекове и медицинска средства.

Потрошачи лек могу препознати по томе што се продаје без кутије и упутства за употребу, а с обзиром на то да је лек "аналгинум" непознатог порекла, његова употреба може бити опасна по здравље корисника, истичу у "Алкалоиду".

У саопштењу се додаје да појава тог лека уноси пометњу код пацијената, будући да својим називом подсећа на лек "аналгин" прозвођача "Акалоид" из Скопља, који је регистрован и дуги низ година присутан на српском тржишту.

У саопштењу се додаје да је та компанија о појави нелегалног лека на тржишту Србије обавестила Министарство здравља.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво