Читај ми!

Павличић одбацује оптужбе

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић одбацио оптужбе Агенције за борбу против корупције да је заједно са члановима Градског већа, злоупотребом службеног положаја нанео вишемилионску штету Аутотранспортном предузећу "Војводина".

Игор Павличић, градоначелник Новог Сада одбацио је све наводе из пријаве коју је против њега и чланова Градског већа поднела Агенција за борбу против корупције и оптужио  агенцију да је "из непознатих разлога" изашла из оквира својих надлежности и да покушава да изврши притисак на суд.

Павличић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да су наводи из кривичне пријаве "неосновани и у супротности са чињеницама". 

"Или смо ми криминалци или нисмо, нека се то утврди. Ако нисмо, онда мора да одговара онај ко је писао ову кривичну пријаву", рекао је новосадски градоначелник.

Градоначелник каже да је веома чудно да Агенција подноси пријаву у време док још увек траје судски спор у наведеном предмету.

Позвао је Тужилаштво за организовани криминал да што хитније приступи разматрању кривичне пријаве коју је поднела Агенција за борбу против корупције и што пре обавести јавност шта се заправо крије иза те пријаве.

"Ово што се сада дешава и пријава која се подноси јуче на дан 11. годишњице установљења прве демократске владе, на челу са премијером Зораном Ђинђићем, нама говори да је можда и нешто друго овде по среди", рекао је Павличић.

Агенција за борбу против корупције поднела је Тужилаштву за организовани криминал кривичну пријаву против Павличића и чланова Градског већа Новог Сада којом их терети да су злоупотребама положаја нанели вишемилионску штету Аутотранспортном предузећу "Војводина", саопштила је Агенција.

Агенција је навела да штета нанета током последњих неколико година АТП "Војводини" и већинском власнику друштвеног капитала тог предузећа Илији Девићу износи "више од 100 милиона евра" због проблема у раду нове аутобуске станице у Новом Саду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво