Читај ми!

Валтер обишао кинеске раднике

Бата Живојиновић обишао градилиште моста Земун-Борча и кинеским градитељима честитао Нову годину. Чувени Валтер пожелео кинеском народу да остане као до сада, на "врху света".

Прослављени српски глумац Велимир Бата Живојиновић, у Кини познат по улози Валтера у филму "Валтер брани Сарајево", обишао је градилиште моста Земун-Борча и кинеским градитељима честитао кинеску Нову годину.

Живојиновић пожелео је кинеском народу да остане, као до сада, на "врху света" и живи у миру.

Обиласку градилишта и честиткама кинеском народу, упућеним амбасадору Кине у Београду Џанг Вансјуеу, прикључили су се и заменик премијера Ивица Дачић и председник Скупштине града Београда Александар Антић.

Дачић је том приликом рекао да првог дана кинеске Нове године, која ће бити у знаку змаја, обилазе мост на позив кинеских радника, који су пожелели да им празник честита чувени глумац.

"Пошто ће ова година бити у знаку змаја то подразумева динамичност и надам се да ће је донети свима нама, као и мир и успехе у остваривању националних интереса", истако је Дачић, оцењујући пројекат изузетно значајним.

Уз подсећање да би радови на изградњи тог моста требало да буду завршени 2014. године, Дачић је градитељима пожелео успех и оценио да пројекат омогућава и приближавање Кине и Србије - традиционално пријатељских земаља.

"Наша сарадња може бити још боља, посебно у времену економске кризе, када нам је поред политичке потребна и економска сарадња са земљом таквих економских капацитета, резултата и успеха", истакао је Дачић.

Кинески амбасадор, задовољан због посете српских званичника и посебно Живојиновића, нагласио је да је прослава првог дана кинеске Нове године радницима на градилишту још упечатљивија због тако важних гостију.

Вансјуе: Побољшање економске сарадње

"Од доласка у Србију непрекидно са представницима власти разговарамо о овом пројекту и сва пажња коју добијамо од власти и медија помоћиће у реализацији наших планова", рекао је Вансјуе.

Кина се, према његовим речима, нада да ће уз добре политичке односе доћи и до побољшања економске сарадње, у циљу развоја две земље.

Александар Антић се прикључио жељама и осврнуо на значај моста за развој Београда.

"Овај мост је стратешки значајан за развој Београда, решиће саобраћајне проблеме, омогућити да се Београд у будућости развије и на левој обали Дунава. Уједно, овај мост ће бити мост пријатељства и додатани импулс нашој дипломатији", рекао је Антић.

Обиласку моста претходила је презентација пројекта, уз подсећање да су радови на изградњи моста почели у октобру 2011. године, а да је рок за завршетак три године.

Вредност пројекта је 170 милиона евра, од чега ће 85 одсто кредитирати кинеска Ексим банка, док ће преосталих 15 одсто обезбедити Република и Град.

Мост ће бити дуг 1.482 метра, спајаће Земун и Борчу, а радове ће изводити кинеска компанија ЦРБЦ.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи