Читај ми!

Апел за заштиту узбуњивача

Доктори против корупције упутили апел председнику Србије Борису Тадићу за заштиту узбуњивача Бојане Бокоров, која је указала на трговину листама чекања на Институту за онкологију Војводине.

У апелу упућеном државном врху, Доктори против корупције траже заштиту узбуњивача Бојане Бокоров, која је указала на трговину листама чекања на радиотерапију на Институту за онкологију Војводине (ИОВ).

У апелу председнику Србије Борису Тадићу указано је на потребу заштите Бојане Бокоров од институционалног прогона, што би, како се наводи у апелу, био и јасан знак Европској унији о постојању политичке воље за борбу против корупције у Србији.

"Пре пар дана, Бојана Бокоров, доктор наука и доцент на Медицинском факултету у Новом Саду је од управе ИОВ после 25 година рада, добила упозорење пред отказ", наведено је у апелу.

Бојана Бокоров је, у складу са лекарском етиком, ресорном министарству пре више од две године документовано указала на трговину листама чекања због које је, како пише у саопштењу, у Војводини стотинама оболелих од рака ускраћено правовремено лечење - радиотерапија.

Доктори против корупције оценили су да надлежне институције нису адекватно реаговале што су, како је наведено у саопштењу, руководиоци ИОВ-а препознали као "дозволу за одмазду према докторки Бокоров".

"Успех у борби против корупције није могућ без одлучних и часних људи, узбуњивача који имају довољно грађанске храбрости да, упркос претњама, укажу на злоупотребе и корупцију у средини у којој раде", поручено је у апелу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво