Читај ми!

Забрањено снимање "Тесне коже"

Привременом мером суда забрањено снимање филмова "Тесна кожа" у продукцији "Гама ентертејмент групе".

Виши суд у Београду усвојио је предлог из тужбе аутора и сценаристе Синише Павића за одређивање привремене мере којом се привредном друштву "Гама ентертејмент груп" забрањује наставак снимања филмова "Тесна кожа".

Павић, кога у поступку заступа адвокатска канцеларија Драганић, сматра да ће привремена мера спречити настајање ненадокнадиве штете по њега и његове дугогодишње партнере РТС и Кошутњак филм.

Крајем октобра Синиша Павић потписао је са Радио-телевизијом Србије и "Кошутњак филмом" протокол о сарадњи на наставку снимања серијала "Тесна кожа", после чега су представници компаније "Гама ентертејмент груп", саопштили да су они једини носиоци произвођачких права на ауторско дело свих филмова из тог серијала.

Синиша Павић покренуо је тужбу одмах пошто је та продуцентска кућа објавила да је почела снимање филма под насловом "Тесна кожа 5", и то без сагласности и оригиналног сценарија аутора.

"Привременом мером усвојеном на предлог Синише Павића, чија ауторска права су повређена, Виши суд у Београду је продуцентској кући 'Гама ентертејмент груп' изричито забранио наставак свих започетих радњи на снимању филмова који у свом наслову садрже назив 'Тесна кожа' и у којима се користе главни ликови Шојића и Пантића са карактеристикама из оригиналних сценарија 'Тесна кожа' неспорног аутора Синише Павића", наводи адвокатска канцеларија која заступа Павића.

Синиша Павић очекује да ће привремена мера онемогућити сваку даљу злоупотребу његовог ауторског дела све до правоснажног окончања спора.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи