Читај ми!

Гледаност, Бог те видео

Првог дана Нове године РТС је био готово дупло гледанији од другопласиране и трећепласиране телевизије. Најгледанија јучерашња емисија био је филм "Монтевидео, Бог те видео".

Како смо успешно завршили тако смо и почели Нову годину. Програм Радио-телевизије Србије првог дана 2012. године био је готово дупло гледанији од другопласиране и трећепласиране телевизије.

Са 30,7 одсто шера, односно удела у гледаности, први програм РТС-а био је јуче убедљиво најгледанији. Следе ТВ Пинк са 18,3 и Прва српска са 14,3 процента гледаности.

Најгледанија јучерашња емисија био је филм Монтевидео, Бог те видео који је приказан на нашем првом програму од 21.07.

Уз филм је синоћ било три милиона 108 хиљада гледалаца. Рејтинг је био 26 одсто, а скоро 53 процента оних гледалаца који су пратили ТВ програме синоћ је гледало управо премијерно издање филма Монтевидео, Бог те видео.

Изузетну гледаност забележили су и серија Цват липе на Балкану и наша емисија Слагалица. Као и увек, најгледанија информативна емисија у Србији био је централни Дневник РТС-а у 19.30. Емисије Сасвим природно, Жикина шареница, Јутарњи програм, Јутарњи и Дневник у 13 такође су забележиле велику гледаност.

ТВ серија Монтевидео, Бог те видео редитеља Драгана Бјелогрлића, рађена у продукцији фирме "Интермедија нетворк", приказиваће се у периоду јануар/фебруар 2012. године на Првом програму РТС-а.

Сценарио за филм и серију написао је Срђан Драгојевић уз асистенцију Ранка Божића на основу истоимене књиге познатог спортског новинара Владимира Станковића у којој је описао истините догађаје у вези са учешћем репрезентације Србије на првом Светском првенству.

Романтичну фудбалску причу из 1930. године, чија је главна тема формирање државне репрезентације и њен успех на првом Светском првенству у фудбалу у Монтевидеу, гледаоци ће моћи да прате на малим екранима и у проширеној верзији од 24 епизоде у две сезоне.

Током прве епизоде ТВ серије упознаћемо се са главним јунацима и њиховим животима, као и приликама у Београду тридесетих година 20. века, фудбалским утакмицама у граду, сукобима унутар фудбалске организације и припремама за одлазак на први Мундијал у главни град Уругваја, Монтевидео.

Следе комичне догодовштине са путовања у Монтевидео.

Последње епизоде сведоче о три утакмице на Првенству и освајању трећег места наших репрезентативаца, као и о њиховом тријумфалном повратку у Београд. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво