Читај ми!

Нови начелник Генералштаба ВС

Генерал-потпуковник Љубиша Диковић постављен за начелника Генералштаба Војске Србије, саопштено из Председништва Србије.

Указом председника Србије Бориса Тадића, генерал-потпуковник Љубиша Диковић постављен је за начелника Генералштаба Војске Србије, саопштено је из Председништва Србије.

За директора Инспектората одбране Министарства одбране постављен је генерал-потпуковник Александар Живковић, а за команданта Копнене војске бригадни генерал Милан Мојсиловић, наводи се у саопштењу.

На место начелника Управе за људске ресурсе Генералштаба Војске Србије постављен је пуковник Речних јединица Петар Бошковић.

Генерал-потпуковник Љубиша Диковић више од три деценије ради на различитим дужностима у војсци.

Рођен је 22. маја 1960. године у Ужицу. Завршио је Војну академију - смер пешадија. Након тога је 1996. године завршио Генералштабну школу, а четири године касније и Школу националне одбране.

Диковић је две године био командант Копнене војске, а пре тога командант Команде за обуку.

Љубиша Диковић се налазио и на дужностима начелника штаба Здружене оперативне команде Генералштаба ВС и заменика начелника Управе за оперативне послове Генералштаба Војске Србије и Црне Горе.

Ожењен је и отац двоје деце. Генерал потпуковник Диковић долази на место начелника Генералштаба ВС, након што је председник Тадић са те дужности разрешио генерала Милоја Милетића који је отишао у пензију.

Александар Живковић рођен је 16. априла 1960. године у Београду, Војну академију, смер пешадија, завршио је 1983. године, Генералштабну школу 1997. године, а Генералштабно усавршавање 2004. године. На дужности команданта Команде за обуку је од 27. фебруара 2009. године.

Милан Мојсиловић је рођен 3. август 1967. године у Косовској Митровици. Војну академију, смер оклопне моторизоване јединице завршио је 1991. године. Командноштабно усавршавање завршио је 1998. године, а Генералштабно 2006. године. На дужности заменика команданта Здружене оперативне команде Генералштаба је од 24. октобра 2007. године.

Петар Бошковић је рођен је 18. септембра 1961. у Београду, а морнаричку војну академију завршио је 1984. године. Командноштабно усавршавање завршио је 1996. године, а Генералштабно 2006. године, а на дужности начелника Управе за односе с јавношћу је од 13. јула 2007. године.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи