Три особе нестале у поплавама

У бујичним поплавама на подручју Трговишта, три особе нестале. Евакуисано око 300 људи. Све расположиве екипе спасилачких јединица из Ниша, Јагодине, Крагујевца, Београда и Врања упућене у то подручје.

Три лица се воде као нестала након бујичних поплава које су услед неверемена и обилних падавина захватиле шире подручије Трговишта, рекао је начелник Управе за ватрогасно-спасилачке јединице сектора за ванредне ситуације МУП-а Горан Николић.

Мештани кажу да је бараку, у којој су биле три особе, однела вода, да је једна особа на том месту спасена из бујице, али да је на другом крају Трговишта једна особа такође нестала.

Поплављени крај нема струје, ни воде, а оштећен је и мост који повезује Трговиште са селом Козји до.

Заменик начелника сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Ђорђе Бабић каже да је око 300 људи евакуисано, и смештено у домовима рођака и комшија.

Поплављено је око 50 домаћинстава, а река Пчиња се излила преко бране у дужини од 2 километра.

Пут Трговишта упутиле су све расположиве екипе спасилачких јединица из Ниша, Јагодине, Крагујевца, Београда и Врања.

Услед обилних киша поред Пчиње излиле су се и Козидолска и Лешничка река, а под водом се нашло више села међу којима су Ново село, Шајинсе, Доња Трница, Трговиште, Козји До и Матина ливада.

Николић је рекао да је најважније да се сада житељи нижих делова изместе у више и да се пронађу нестала лица.

Општина Трговиште налази се на крајњем југоистоку Републике Србије, смештена  на површини од 370 км2, уз саму границу са Македонијом, а граничи се са општинама Босилеград, Врање и Бујановац.

Сам центар општине, варошица Трговиште смештена је на ушћу  трију река: Трипушница, Козједолска и Лесничка река, од којих настаје река Пчиња, која се улива у Вардар.

Општина Трговиште обухвата пет месних заједница: Ново Село, Шајинце, Трговиште, Доњи Стајевац и Радовница са 35 насељених места где према последњем попису из 2002. године живи 6.411 становника. Од тога у самој варошици Трговиште живи негде око 2.300 становника.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 16. мај 2010, 13:50) - Dragana, Novi Sad [нерегистровани]

:-(

Ovo je katastrofa.. Hajde sada da vidimo državu Srbiju na delu! Najsiromašnija opština u Srbiji je sada u još gorem stanju iako su smo svi mislili da ne može biti gore.
Da li će odreagovati kao u slučaju "Jaše Tomić" ili će Južna Srbija opet biti zaboravljena!!!

(недеља, 16. мај 2010, 00:23) - Mestanin [нерегистровани]

:(

Tuzno je bilo i bez ovoga, ali sada definitivno ce biti jos tuznije i zalosnije.