СПО: Ругање жртвама

Оштра реакција Српског покрета обнове на тврдње да кости ископане на Ади Циганлији нису људског порекла. "На Ади ископане лисице и лула", тврди СПО.

У Лабораторији за антропологију Медицинског факултета, утврдили су да кости откривене током "истраживања" места стрељања и сахране Драже Михаиловиа на Ади Циганлији нису људске.

У комисији за утврђивање чињеница о смрти Драже Михаиловића кажу да су током претраге тла и тродимензионалне реконструкције положаја затвора на Ади кости нађене случајно, а да ће тек ексхумација која тада није урађена показати да ли на Ади има људских остатака или су они, као што неки сведоци наводе, касније измештени на другу локацију.

Српски покрет обнове оценио је да тврдње да кости пронађене на Ади циганлији, на месту где је стрељан Драгољуб Михаиловић, нису људског порекла, представљају ново ругање жртвама и величање злочина.

"Тврдња да откопане кости нису људске, него животињске, била би прихватљива једино под условом да су тада постојале животиње које су пушиле на лулу и које су везиване лисицама јер су на Ади са костима откопане и лисице и лула за пушење", наводи се у саопштењу СПО-а.

број коментара 0 Пошаљи коментар