Метеор над југом Србије

Нешто пре 20 часова, у пределу Грделичке клисуре чуо се снажан прасак за који се претпоставља да је изазван прелетом или падом метеорa у том региону. Део метеорита пао у село Сушевље код Предајана!

У пределу Грделичке клисуре, нешто пре 20 часова чуо се снажан прасак, за који се претпоставља да је изазван прелетом или падом метеорита у том региону.

Како јавља наш дописник Срђан Цонић из Лесковца, прасак је настао пошто је метеорит пробио звучни зид.

Према најновијим информација које су нашем новинару пренео очевидац Ратко Тасковић, део метеорита је пао у атар села Сушевље код Предајана, док су други делови  сагорели при проласку кроз атмосферу.

И становници Грделице верују да је реч о метеориту, али наводе да је "бљештави објекат" пао у близини Сарајевског моста, на улазу у Грделичку клисуру.

"Светлост је била заслепљујућа, а у стану се све тресло од јачине удара. Чинило ми се као да се срушио неки авион", рекао је саговорник Бете из Грделице.

Дописник РТС-а из Врања, такође је јавио да се и у околини тог града чуо јак прасак. 

Наше дописништво из Ниша, такође, потврђује да се видела светлост "попут ватромета", а тамошњи Регионални центар за Обавештавање је званично потврдио, после размене информација са колегама из Врања, да је реч о метеориту који је пробио звучни зид.

Милан Јеличић из Астрономског друштва "Руђер Бошковић" у Београду рекао је Танјугу да је могуће да је на небу над једним делом Србије примећен болид.

Болид је небеско тело које је светлије од планете Венере и прате га звучни ефекти који настају приликом његовог распада, објаснио је Јеличић.

број коментара 174 пошаљи коментар
(субота, 07. јул 2012, 14:15)
ana [нерегистровани]

meteori

ja sam gledala na TV da ce meteor udariti u zemlju 2026 ili 2036. mada ja verujem da je meteor ubio dinosaurusi ili mozda i ledeno doba...:P ali meteor mora pasti kad tad..

(понедељак, 28. нов 2011, 21:17)
anonymous [нерегистровани]

Idemo opeeet xD

Ljudi ja sam veceras(Nis ovde inace) o5 video meteor kako leti ali ne znam gde je pao

(уторак, 08. нов 2011, 18:24)
Milica Tomasevic [нерегистровани]

joj

Ma da li ce biti smak sveta?? Ma neka bude sta bude videcemo samo Bog zna!!!!!!

(четвртак, 17. мар 2011, 16:11)
anonymous [нерегистровани]

meteor

le,le ce odletimo ko konfete za novu godinu

(понедељак, 15. нов 2010, 18:06)
anonymous [нерегистровани]

Kamen spoticanja

samo nam je falio jos jedan kamen spoticanja..

(недеља, 14. нов 2010, 00:26)
BANE BORVNICA 2 [нерегистровани]

HIHI

CE BEGAMO ILI STA?

(субота, 13. нов 2010, 23:19)
gorica [нерегистровани]

mteor

Bila sam u kolima na autoputu kod Leakovca.Vozila sam u pravcu Nisa. Oko 19 i 30 sa moje leve strane,na jugozapadu,pojavio se jak bljesak u vidu munje.Obasjao je citavo nebo. Nesto slicno sam dozivela i 8,11,2010 na Mitrovdan, neznam tacno vreme ali mislim da je bilo oko 21 sat, gotovo na istom mestu , malo juznije ,negde na izlasku iz Grdelicke klisure.Neka mi neko kaze da li je i tada primecena takva pojava ili mi se samo cini.

(субота, 13. нов 2010, 23:10)
Bane Borovnica [нерегистровани]

QQ

Ako bude smak sveta ja cu pobegnem u Nemacku.

(субота, 13. нов 2010, 23:07)
А. Б. [нерегистровани]

Метеор

Видео се и из Зубиног Потока...

(субота, 13. нов 2010, 23:04)
anonymous [нерегистровани]

KOVAČICA

Ja stvarno nemogu da razumem zašto je rečeno da je to viđeno samo u Južnoj Srbiji,kad sam ja u Kovačici(Vojvodina,između Pančeva i Zrenjanina) videla "To" na nebu kako pada uz bljesak,oko19 30.To je bio neverovatan,neopisivi nezaboravan doživljaj!!!