Изабрани руководиоци РТС-а

Управни одбор РТС-а је, на предлог генералног директора Александра Тијанића, именовао руководиоце телевизије и радија. Управни одбор оцењује да ће брижљиво одабран тим допринети још бољем и квалитетнијем раду Јавног сервиса.

На предлог генералног директора РТС-а Александра Тијанића, Управни одбор одлучио је да директор ТВ Београд остане Никола Мирков, а Радио Београда буде Душан Радуловић.

Главни и одговорни уредник Информативног програма остаје Ненад Љ. Стефановић. За првог човека Културно-образовног програма именован је Миодраг Зупанц, а Забавног програма Дејан Глигоријевић.

Главни и одговорни уредник Првог програма Радио Београда од сада је Ђорђе Влајић, Другог Ђорђе Малавразић, а Трећег Предраг Шарчевић. На челу чувене "Двестадвојке" од сада је Дарко Коцјан.

Председник Управног одбора РТС-а Никша Стипчевић честитао је изабранима, као и генералном директору који је, како је навео, дао добре предлоге бирајући међу онима који су се пријавили.

"Мислим да ће ова екипа допринети бољем раду како радија тако и телевизије", рекао је Стипчевић.

Генерални директор РТС-а Александар Тијанић навео је да се у претходном периоду доста урадило, али да нови тим чекају већи задаци.

"Хвала досадашњој екипи која је водила и радио и телевизију и за пет година је подигла на врх медијског система. Следећа екипа имаће тежи посао. Да направи резултат, да одбрани Медијски јавни сервис Србије од насртаја на маркетинг, на независну оријентацију и да се снађе у политичким и социјалним проблемима. Верујте ми, није лако, али сам сигуран да ћемо успети, уз моју малу помоћ, да РТС пребацимо из овог доба у дигитално доба. А остало што се тиче Србије, нека ураде они чији је то посао", рекао је Тијанић.

Професионализам, поверење и континуитет

Информативни програм остаје окренут највишим стандардима европских јавних сервиса.

"Пошто сам ја стари нови уредник, онда ће се све вртети око три речи - професионализам, поверење и континуитет. Континуитет са резултатом, зато што смо ми то били и свакако ћемо остати најутицајнији информативни програм не само на овим просторима већ у читавом региону, а то показује да уживамо и највеће поверење гледалаца", каже главни и одговорни уредник Информативног програма Ненад Љ. Стефановић.

Радио Београд, носилац бројних признања, и у наредним годинама оправдаваће титулу радија којем се највише верује. Сва три програма и "Двестадвојка" остаће препознатљиви, уз још квалитетнији програм.

Директор Радио Београда Душан Радуловић рекао је да ће Први бити и даље информативан, Други документаран, Трећи стручни и "Двестадвојка" као радио који се обраћа новим генерацијам и промовише вредности које су "мало стављене по страни".

После три деценије, својој кући вратио се Ђорђе Влајић, који је каријеру и почео у Радио Београду.

Влајић каже да ће, као главни и одговорни уредник Првог програма Радио Београда, применити искуства која је стекао на Би-Би-Сију, где је радио скоро 18 година.

Објективност, брза и тачна информација биће императив РТС-а, како би се оправдало поверење неколико милиона гледалаца и слушалаца, и привукла нова публика.

број коментара 15 Пошаљи коментар
(уторак, 19. окт 2010, 23:52) - Tanja [нерегистровани]

:)))

Nekad i ovaj Tijanic ume da izmami osmeh!!!
Darko Kocjan + Djordje Vlajić!!! Prosto mi neverovatno da ću opet slusati radio :))) I to Radio Beograd I i 202!

(уторак, 19. окт 2010, 22:33) - Nesa [нерегистровани]

Cestitke

Cestitike za novog glavnog urednika 202-jke,Daca Kocijan je jedan od najboljih poznavalaca radija i jos bolji covek tako da vidim da negde Rts ima sluha za kvalitetne ljude.

(уторак, 19. окт 2010, 00:22) - Đorđe Stanić [нерегистровани]

Bravo Tijaniću

Tijanić mi često ide na živce, ali još jednom je pokazao da pravi sjajne izbore. Đorđe Vlajić i Dača Kocjan su suvo zlato srpskog novinarstva. Sad Veran može da ugasi radio...

(уторак, 19. окт 2010, 00:07) - bata g. [нерегистровани]

srecno

OD SRCA TI CESTITAM IMENOVANJE ZA PRVOG COVEKA RADIJA 202.VERUJEM DA CES SVOJIM BOGATIM ISKUSTVOM NA RADIO PROGRAMIMA,ZNATI U UMETI UDAHNUTI SNAGU I SVEZINU U TALSE JEDNE OD NAJSLUSANIJIH STANICA NA OVIM PROSTORIMA.ZNAM DA TI TO MOZES,HOCES I ZELIS.I DA JEDVA CEKAS.SVAKU SRECU TI ZELIM. B.G.

(понедељак, 18. окт 2010, 22:11) - strahinja [нерегистровани]

DAČA PRAVI IZBOR

vec sam nabrojao desetak ljudi iz okruženja koji će ponovo da slušaju 202-ku samo zbog novog glavnog i odgovornog

(понедељак, 18. окт 2010, 20:47) - Kriva Drina bez filtera [нерегистровани]

Cestitka

Cestitka Darku Kocjanu jos jednom !

(понедељак, 18. окт 2010, 19:22) - anonymous [нерегистровани]

Srecno

Gligo, mnogo srece u Zabavnom programu od tvog skolskog druga i starijeg ortaka Lea iz starog kraja.

(понедељак, 18. окт 2010, 17:43) - Marko [нерегистровани]

Gde su zene?

Nijedna zena?
To je VELIKI propust.

(понедељак, 18. окт 2010, 17:37) - Nebojsa [нерегистровани]

Cestitka

Cestitke svima, a posebno Djordju Vlajicu i Darku Kocijanu. Nadamo se ubrzo nekim novinama i nesumnjam u njihov uspeh.

(понедељак, 18. окт 2010, 17:08) - anonymous [нерегистровани]

Cestitke

Uz cestitke,zamolio bih novoizabrane da malo vise misle i na nas iz dijaspore koji program RTS-a pratimo preko interneta,tj. da razmisle o tome da programska sema preko interneta bude ista kao na RTS-1.
Veliki pozdrav