Умро председник општине Горњи Милановац

Председник општине Горњи Милановац Дражимир Марушић умро је ноћас у 59. години. Марушић је на месту председника општине био четири мандата, а један је од оснивача Социјалистичке партије Србије.

Дражимир Марушић (59) председник општине Горњи Милановац и један од оснивача Социјалистичке партије Србије преминуо је ноћас у Горњем Милановцу.

Марушић који је био и вишегодишњи члан Главног добора СПС-а и председник општине у четири мандата, рођен је у Прањанима 1951. године у рударској породици.

Дипломирао је на Правном факултету у Београду. Још као млад правник запослио се у општинској управи, а касније је обављао многе одговорне дужности и био истакнути друштвено-политички радник.

Потом је краће време руководио Центром за социјални рад и обављао дужност правобраниоца самоуправљања.

Први пут изабран је за председника СО Горњи Милановац 1991.године.

Са листе СПС-а  два пута је биран и за народног посланика у Скупштини Србије.

Од 2000. до 2004. године бавио се адвокатуром. Аутор је више пројеката привредног и друштвеног развоја општине Горњи Милановац. Посебно је заслужан за чување сећања на важне историјске догађаје и значајне личностии пореклом из рудничко-таковског краја.

Предано је деценијама радио на организацији прикупљања музеолошких, етнолошких и археолошких добара.

Сахрана ће бити обављена у понедељак, 16.августа у 15 часова на гробљу у Горњем Милановцу.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 14. авг 2010, 20:47) - sasa [нерегистровани]

Slava mu

Iako na celu ne tako popularne stranke(SPS),covek je uvek bio ubedljiv pobednik na svim izborima..;.jer je radio samo obro za ovui opstinu,