Последњи опроштај од Тијане Јурић

Неколико хиљада грађана опростило се од настрадале Тијане Јурић из Суботице. Девојчици су почаст одали породица, пријатељи, познаници и школски другови. Опело су служили суботички свештеници. У центру Суботице, код Зелене фонтане, грађани су запалили свеће како би одржали помен Тијани.

Пре сахране, у цркви Вазнесења господњег у Суботици служено је опело, којем су присуствовали и директор полиције Милорад Вељовић, представници суботичке полиције и локалне власти.

Након опела, ковчег са Тијаниним телом, у пратњи чланова породице, њених другова и пријатеља и многобројних грађана, ношен је суботичким улицама од цркве до гробља.

Опраштајући се од Тијане, глумац Суботичког народног позориша Милош Станковић, рекао је да је она била понос својим родитељима Игору и Мирјани, да је имала много другарица и другова, који су после њеног нестанка написали писмо државном врху да је пронађу и да им је врате.

"Провели смо свих 12 дана пакла чекајући да нам се врати", рекао је Станковић. Истакао је да је Тијана вила веома умиљата девојчица.

"Била је веома талентована, уписала је средњу музичку школу, смер виолончело и етномузикологију. Наредне школске године њено име неће бити уписано у дневник", рекао је Станковић.

Тијаниној сахрани присуствовали су њени другари из суботичке Основне школе "Иван Горан Ковачић" коју је недавно завршила. Многи од њих су, у црним мајицама, носили букете цвећа, видно скрхани од бола за трагично настрадалом другарицом.

Поводом трагичне смрти Тијане Јурић у Суботици је данас проглашен дан жалости.

Дан пре убиства, Тијана се вратила са мора, нестрпљива да мајци исприча све и да с пријатељима у Бајмоку, присуствује спортском турниру.

У друштву је кренула кући али се сетила да је заборавила да врати позајмљену дуксерицу. Кренула је назад ка спортском центру.

Седам минута је била сама. У тих седам минута колима је наишао Драган Ђурић који ју је убио. Дванаест дана касније он је ухапшен.

Како се сазнаје из истраге, девојка је силована, задављена дуксерицом, а на Ђурићевома утомобилу нема трагова ударца.

Тело девојчице нађено је на депонији у околини Сомбора. Полиција је ухапсила Драгана Ђурића из Сурчина који је признао убиство и показао место на којем је закопао тело.

број коментара 26 Пошаљи коментар
(понедељак, 11. авг 2014, 19:53) - sdgm [нерегистровани]

porodici Juric

Nemogu ni da napisem koliko mi je tesko za Malom Tijanom,srce me boli ali vratiti se ne da.Roditeljima zalost zauvek.Neka vam bog pomogne nositi taj teret veliki koji je pretezak

(понедељак, 11. авг 2014, 16:06) - ana [нерегистровани]

za Tijanu

duboko i iskreno saučešće tužnim roditeljima Jurić.A,ti drago moje dijete anđele nedužni
neka ti Gospod Bog otvori rajska vrata,neka te čuvaju anđeli i Gospod dušu nedužnu da ti prosti ..Kad nisi mogla biti sačuvana na zemlji od zvjeri kojih je svakim danom svve više

(недеља, 10. авг 2014, 21:50) - jelena [нерегистровани]

Poslednji oprostaj od Tijane Juric

Spavaj sa andjelima,andjele moj.Zao mi je duso moja draga, sto se ovako zavrsilo.Suze mi evo,vec danima same teku.Mnogo je tuzno,sto si tako zavrsila svoj mladi zivot.
Iskreno saucesce porodici Juric,svim prijateljima ,komsijama i poznanicima.Kada nas ovoliko boli sto je nismo poznavali,mogu samo da zamislim njihovu bol.

(субота, 09. авг 2014, 19:53) - Pele [нерегистровани]

???

Zašto Božeee? Zaštooo? :'(

(субота, 09. авг 2014, 18:40) - anonymous [нерегистровани]

strahota

zalosno je da se tako zavrsilo,srce me boli i placem kad god nesto procitam o maloj lepotici Tijani.A tek kada pomislim kroz sta je prosla nesrecna, i za roditelje je ovo neopisiv bol

(субота, 09. авг 2014, 17:26) - anonymous [нерегистровани]

Bol

Iskreno saučešće porodici Jurić

(субота, 09. авг 2014, 16:19) - Anchy [нерегистровани]

Tijana Juric

Pocivaj u miru andjele!!!

(субота, 09. авг 2014, 10:07) - milan - mackovac [нерегистровани]

Andjele bozi

Pocivaj u miru drago dete!

(субота, 09. авг 2014, 06:30) - Vesna [нерегистровани]

Andjele

Pocivaj u miru drago dete!

(субота, 09. авг 2014, 01:52) - anonymous [нерегистровани]

:(

:( Suze idu same andjele pocivaj u miru!