Сахрањен Мића Орловић

Доајен телевизије, дугогодишњи новинар, уредник и водитељ, Милоје-Мића Орловић сахрањен је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду. На последњем испраћају телевизијске легенде били су чланови породице, многобројне колеге и пријатељи.

На Новом гробљу, у Алеји заслужних грађана у Београду, сахрањен је Милоје-Мића Орловић, дугогодишњи новинар, уредник и водитељ Радио-телевизије Србије. На последњем испраћају телевизијске легенде били су чланови породице, многобројне колеге и пријатељи.

Опраштајући се од Миће Орловића, његове колеге рекле су да је био породични пријатељ свих нас.

Каменко Катић рекао је да је Орловић годинама био један од најпознатијих и остао све до данас. "Шприцани сако и бела марамица у горњем џепу, постали су тада мода. Данас га испраћамо до места где бораве славни. До Алеје заслужних", рекао је Катић.

"Какво богатство живота, каква енергија и какво искуство. То је вама Мића Орловић оставио у наслеђе, али са намером да то наслеђе користите и унапређујете", рекла је уредница емисије Трезор Бојана Андрић.

Присетили су се савета несебичног Миће. Уредник у Радио Београду Лука Мијатовић рекао је да је нас је Орловић учио и саветовао да треба имати опште образовање, културу, да имамо личност, да на екрану и пред микрофоном радија будемо оно што смо стварно у животу, да треба да постанемо харизматични, да лепо говоримо, с добрим акцентима и да знамо да слажемо речи.

Мићин брат Драган Орловић услишио је жељу коју му је Мића рекао пре три године.

"Рече ми Мића: 'Волео бих да над мојим гробом кажеш само три речи.' Које су то три речи: Био је добар човек. Ја бих испунио то и рекао: 'Мићо, био си добар човек", рекао је Мићин брат Драган.

Милоје-Мића Орловић преминуо је у среду, 13. фебруара у Београду. Симболично, на дан када је пре 55 година телевизија, и званично, постала Радио-телевизија Београд.

Мићу Орловића ћемо памтити као првог спикера Дневника, водитеља многобројних квизова, музичких фестивала, спортског коментатора, глумца, телевизијског пионира и великана.

број коментара 5 пошаљи коментар
(среда, 20. феб 2013, 02:29)
Zoran [нерегистровани]

Bio si veliki i dobar covek..

Pocivaj u miru Mico. Poslednji pozdrav od tvog kolege Zorana iz Programa za inostranstvo, koga si zvao "mali" isto kao sto su i tebe nekada zvali. Hvala ti za sve!

(среда, 20. феб 2013, 01:27)
Rale [нерегистровани]

Poštovani Čika Mićo...

Hvala ti za sve! Hvala ti za sve one lepe trenutke i za tako neverovatno zaveštanje koje si ostavio u amanet svima nama. Počivaj u miru, a mi ćemo te se uvek rado sećati!

(уторак, 19. феб 2013, 20:43)
anonymous [нерегистровани]

Mica Orlovic

Je najveci srpski idol svih vremena.Pocivaj u miru i neka ti je laka crna zemlja nas najdrazi voditelju.

(уторак, 19. феб 2013, 19:41)
anonymous [нерегистровани]

Samo jedan je Mića

Za ono što je radio bio je rođen, ono što je stvorio to je on ‚‚rodio‚‚!

Izgradio je obrazac javnih nastupa!

Hvala mu na poštenom i kreativnom odnosu prema publici!

(уторак, 19. феб 2013, 17:47)
anonymous [нерегистровани]

Otisao .......

Poslednji pozdrav mom Valjevcu!!!!!Hvala mu za sve one lepe veceri provedene uz njegove emisije.Neka mu je vecna slava i hvala.