Протест студенaта у Београду

Због одлуке Хашког трибунала да ослободи генерале Анту Готовину и Младена Маркача, студенти Правног и Факултета политичких наука протестовали су шетњом централним београдским улицама.

Мирна и достојаствена шетња сећања на жртве Олује, кренула је са два факултета - Правног и Политичких наука. Протест студената због одлуке Хашког трибунала да ослободи двојицу хрватских генерала Анту Готовину и Младена Маркача завршио се окупљањем на платоу испред Храма Светог Саве.

"Мотив данашњег окупљања студената било је противљење срамној одлуци Хашког трибунала, за коју сматрамо да је понизила српске жртве и овим путем смо хтели да одамо почаст српским жртвама и да искажемо да и студенти имају своје мишљење", рекао је представник студената Бранко Ступић.

После молитве са благословом патријарха Иринеја, присутнима се обратио директор Документационо-информационог центра "Веритас" Саво Штрбац. Подршку студентима пружио је и прослављени кошаркаш Владе Дивац.

"Не треба одустати од тога да тражимо правду за све те људе, не само оне који су оставили животе тамо, него и преко 200.000 људи које је отишло због неког разлога, треба наћи ко је одговоран за то", рекао је Дивац.

Скуп на Светосавском платоу завршен је паљењем свећа у Храму, а из студентске орагнизације кажу да је то тек увод у велики студентски простест који ће окупити све универзитете у Србији, а који би требало да се одржи у наредних 15 дана.

број коментара 36 пошаљи коментар
(недеља, 09. дец 2012, 16:46)
Samardzija P [нерегистровани]

Podrska studentima i pravdi

Selakovic se studentima prikljucio kao obican gradjanin .Studenti su se organizovali sa dekanima fakulteta, podrsku vlasti nisu ni trazili niti je to bio politicki skup.
Znaci Cedo je prijavu izvrsio protiv krive osobe. Sada se koristi i poziva na ime pokojnog premijera Zorana Djindjica ,kako ga nije sramota. Da li to znaci da ce izvrsiti i prijavu protiv Vlade Divca koji je podrzao te iste studente ispred Hrama Svetog Save ?

Cedo koristis omladinu LDP radi licne promocije i da prikrijes svoje mahinacije i krimogene radnje.

(четвртак, 22. нов 2012, 21:39)
anonymous [нерегистровани]

svaka cast

Srecan sam kad vidim da mladi ljudi ne prihvataju da nas vise ponizava zapad i da se nacionalno bude

(четвртак, 22. нов 2012, 13:40)
anonymous [нерегистровани]

Studenti se ne predaju!

Kada se studenti ne predaju ni Srbija se ne predaje ni kada je najteže! Nećemo dopustiti nepravdu i potcenjivanje srpskog naroda, naših žrtvi i našeg zajedničkog opstanka! Svi zajedno za snažnu i dostojanstvenu Srbiju, ne za sramne odluke Haga i EU!!!

(четвртак, 22. нов 2012, 13:36)
anonymous [нерегистровани]

раѕумео ко је хтео

Било је транспарената и на енглеском, француском, немачком, арапском и другим јеѕицима само нису били у првом плану...

(четвртак, 22. нов 2012, 11:32)
anonymous [нерегистровани]

Културно и истрајно

Честика студентима на достојанственој и културној шетњи за ИСТИНУ и ПРАВДУ, и да у поновљеној шетњи остану без страначких обележја..
Такађе предлажем да неколико натписа буде и на енглском, да шетњу студената лакше схвате судије из Хага које су донеле срамну ослобађајућу пресуду генералима војске која је извршила етничко чишћење Срба у Крајини.

(четвртак, 22. нов 2012, 10:09)
Течо Радеanonymous [нерегистровани]

Само достојанствено

Студенти, браво! И наредни протести нека буду достојанствени. Свијету треба доказати колико је неправедан према Србима. Тај свијет треба да се стиди и да савије главу због срамних одлука "суда правде". Они не смију заборавиоти да смо изњедрили многе великане. Не смију заборавити да смо поднијели велике жртве за вријеме у мкојем живе и они и ми у току 1. и 2. свјетског рата. Жао ми је што се не могу учествовати у вашим наредним окупљањима јер сам далеко од Београда. Још једном, будите достојанствени онако како сте били до сада.

(четвртак, 22. нов 2012, 07:25)
anonymous [нерегистровани]

da

Svaka cast !!!

(четвртак, 22. нов 2012, 04:15)
Drug Tito [нерегистровани]

:D

Studenti su uvek u pravu!

(четвртак, 22. нов 2012, 03:59)
Rade iz Kanade [нерегистровани]

Protesti

Najveci neprijatelj Covecanstva je Nepravda.Protest protiv nje je Oda Zivotu koji je bez nje Smrt na odsustvu.Mladi se bude i bune da nebudu robovi Nepravde.Mi stariji moramo da im pomognemo svim raspolozivim sredstvima i zivotnim iskustvom.

(четвртак, 22. нов 2012, 01:44)
anonymous [нерегистровани]

..

Kako mi, studenti da protestvujemo u Hagu? Svi na avion pa pravac Ajnhoven? Ovako saljemo sliku svetu da zrtve nisu zaboravljene, i da pravda nije zadovoljena... Incidenata nece biti, jer smo mi akademski gradjani sa cascu i dostojanstvom, i tako cemo se ponasati na svakom protestu. Nismo huligani da rusimo Beograd.