Обележен Дан независности Венецуеле

Поводом Дана независности Венецуеле одржан пријем у амбасади те земље у Србији. Гајимо дубоку солидарност и разумевање према српском народу, посебно када је реч о Космету, рекла венецуеланска амбасадорка у Србији Диа Надер де Ел Андари.

Амбасада Венецуеле у Београду свечано је вечерас обележила Дан независности те земље, у присуству представника дипломатског кора, културног и јавног живота Србије.

Диа Надер де Ел Андари, амбасадорка те земље у Србији, рекла је на пријему поводом 5. јула, националног празника Венецуеле, да њена земља жели да учврсти своју независност и да се индустријализује, али и да не жели да зависи само од нафтне индустрије.

"Латиноамерички ослободилац из 19. века Симон Боливар био је визионар, јер се и наш садашњи председник Уго Чавес бори за независност и суверенитет", рекла је Ел Андари.

Венецуеланска амбасадорка рекла је да њена земља гаји дубоку солидарност према Србији и разумевање према српском народу, нарочито кад је реч о проблему са Косовом и Метохијом, поручивши да ће "свим срцем радити на продубљивању те сарадње".

"Желимо да продубимо односе са Србијом на пољу образовања, културе, политике, финансија и трговине", истакла је Ел Андари.

Амбасада Венецуеле у Београду поново је, после 19 година, отворена 27. фебруара, пошто је била затворена од 1993. године.

Диа Надер де Ел Андари, доктор физике и адвокат, дуго година је радила као професор на Универзитету у Каракасу, а пре него што је дошла у Србију, била је амбасадорка Венецуеле у Сирији.

Венецуела обележава 201. годишњицу проглашења независности од Шпаније, као прва јужноамеричка држава која се отцепила од те земље 5. јула 1811. године.

Пријатна атмосфера на пријему употпуњена је латиноамеричком музиком.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(петак, 06. јул 2012, 14:07) - anonymous [нерегистровани]

Snažni Ugo Čaves

Sve čestitke Venecueli u odbrani svoje nezavisnosti. Ova latinoamerička država je pravi primer i uzor kako se voli i poštuje svoja zemlja. Venecuela je strasni spoj socijalizma i patriotizma.

(петак, 06. јул 2012, 13:42) - anonymous [нерегистровани]

Аутоцензура

Где су челни људи наше земље на прослави Дана независности Венецуеле? Отишли су они на пријем код Мери Ворлик. Ипак, народ Србије је уз сажног и храброг Уга Чавеза!

(петак, 06. јул 2012, 06:30) - anonymous [нерегистровани]

Ko je od naših bio na prijemu?

Nigde ne piše , ko je od naših predstavnika vlasti ( i bivših i sadašnjih ) bio na prijemu povodom Dana nezavisnosti Venecuele. Svi su otišli u Američku ambasadu da stoje na suncu iza ogradjene trake i da se izveštačeno smeju. Nema nikakvog reda ni u novoj vladi, a i diplomatskih pravila. Glavno je da je Nikolićeva žena u prvom redu na fotografijama u ambasadi SAD. Pogled našeg naroda uprt je u njih, ali od njih ništa lepo nećemo doživeti.

(петак, 06. јул 2012, 01:58) - anonymous [нерегистровани]

Праведна Венецуела

Срдачна честитка народу Венецуеле и амбасадорки Дии Надер де Ел Андари на прослави Дана независности. Визионар Симон Боливар инспирисао је револуционаре и државнике попут Фидела Кастра, Уга Чавеза, Рафаела Кореу, Ева Моралеса, Даниела Ортегу, Мануела Зелају... Хвала Венецуели на искреној подршци у одбрани наше независности и Космета, и надамо се дубокој сарадњи и солидарности и убудуће. Свим срцем желимо да видимо председника Уга Чавеза у Београду. EL COMANDANTE SE QUEDA!

(четвртак, 05. јул 2012, 23:00) - Marko [нерегистровани]

Cestitka

Vasa ekselencijo, Vama i Vasim sunarodnicima cestitam Dan nezavisnosti!