Владимир Бумбаширевић нови ректор

Декан Медицинског факултета Владимир Бумбаширевић изабран је данас за новог ректора Универзитета у Београду, на трогодишњи мандат.

Редовни професор и декан Медицинског факултета Владимир Бумбаширевић изабран је данас за ректора Универзитета у Београду у наредном трогодишњем периоду.

Од 33 члана Савета Универзитета, за Бумбаширевића који је био једини кандидат, од 28 присутних гласала су 24 члана и он ће заменити досадашњег ректора Бранка Ковачевића.

"Почаствован сам подршком и уложићу знање и време да помогнем унапређењу рада Универзитета у Београду", рекао је Бумбаширевић након избора.

Он је указао да ће главни правци активности наредне три године бити унапређење наставе на свим нивоима и истраживања, а то би требало да буде подржано и одговарајућим финансирањем и интенизивнијом међународном сарадњом.

"На тај начин сигуран сам да ће Универзитет у Београду доћи на заслужено место у међународним оквирима", рекао је Бумбаширевић.

Према његовим речима, један од проблема који сигурно треба решавати јесте евалуација студијских програма, поготово оних из првог и другог Болоњског циклуса, који се односе на анализу исхода учења, а посебно оптерећења студената.

Говорећи о решавању проблема финансирања, нови ректор је поменуо да побољшање финансирања види кроз неке друге актовност Универзитета, пре свега привлачењем страних студената.

Бумбаширевић је предложио четири нова проректора: професорку Иванку Поповић са Технолошко-металуршког факултета за проректора за наставу, Наду Ковачевић са Фармацеутског за проректора за науку, Далибора Солдатовића са Филолошког факултета за проректота за међународну сарадњу и за финансије Миодрага Поповића са Електротехничког факултета.

Бумбаширевић је рођен 1951. у Београду. Медицински факултет завршио је са просечном оценом 9,57, докторску дисертацију је одбранио 1985, а звање специјалисте медицине стекао 1993. године.

Редовни је професор Медицинског факултета и шеф Катедре за хистологију и ембриологију. Редовни је члан САНУ од 2009. године.

Објавио је 22 рада у интернационалним часописима, 12 у иностраним монографијама, 25 у домаћим часописима. Радови Бумбаширевића цитирани су 47 пута.

број коментара 7 пошаљи коментар
(среда, 30. мај 2012, 12:30)
Medicinar [нерегистровани]

Cestitke

Divan covek,sjajan predavac i izvrstan strucnjak.Uvek tu za studente.Jedna sam od onih koja je imala cast da prisustvuje njegovom uvodnom casu i njegovim predavanjima.Najbolji covek na najboljoj katedri Medicinskog fakulteta.Sigurno ce nam biti bolje!!!Cestitke od srca!

(среда, 30. мај 2012, 01:02)
dr [нерегистровани]

medicinar

Izuzetan profesor i covek.. ponos svih ljudi koji su izasli iz nase ustanove..

(среда, 30. мај 2012, 00:45)
Студент [нерегистровани]

Коментар

Проф. др Владимир Бумбаширевић је пријатан, љубазан и достојанствен човек, пун знања и искуства у области у којој се бави.

Научни радови, занимљива и академска предавања, стрпљивост, разумевање и корисни савети студентима медицине су само мали број ствари и особина које академик поседује, а поседује их много.

Имао сам част и задовољство да присуствујем предавањима професора и након предавања осећао сам да владам градивом које је презентовао, иако нисам прочитао ту област. Тако су се осећале и моје драге колеге.

Оно што је у нашој земљи нарочито запостављено је образовање (уз друге гране друштва о којима није место овде водити дискусију) ма колико се у медијима пласирале супротне информације. Верујем и знам да је на место ректора дошла права особа која ће подићи организацију универзитета, ниво образовања, број научних радова итд. на много већи ниво и да ћемо се приближити водећим светским универзитетима.

С поштовањем,

студент медицине

(среда, 30. мај 2012, 00:41)
anonymous [нерегистровани]

Rektor

Sve cestitke profesoru! Divan covek i predavac!

(уторак, 29. мај 2012, 23:21)
Medicinar [нерегистровани]

Čestitke!

Prof. Bumbaširević je sjajan predavač, realan ispitivač i čini mi se, dobar, pošten i pravedan čovek. Nadam se da će uspeti da svoje kvalitete nametne onima koji koče Univerzitet u Beogradu.

(уторак, 29. мај 2012, 23:10)
Milan [нерегистровани]

Kralj

Covek je kralj, kod njega sam polozio histologiju sa embriologijom :))

(уторак, 29. мај 2012, 19:39)
anonymous [нерегистровани]

Rektor

Cestitke prof. Bumbasirevicu. Odlican je predavac i uveren sam da je vrlo dobar i posten covek. Zelim mu sve najbolje na ovoj vrlo odgovornoj poziciji.