Споменик жртвама рата у Београду

На Савском тргу у Београду откривен Споменик жртвама рата и браниоцима отаџбине од 1990. до 1999. Један број породица погинулих, незадовољан изгледом споменика и чињеницом да зато нису наведена имена жртава, није дозволио представницима Града, војске и полиције да положе венце.

У Београду је данас на Савском платоу откривено спомен обележје жртвама рата и браниоцима отаџбине од 1990. до 1999. године.

Венци су положени поред споменика јер представницима Града Београда, Војске Србије и полиције група грађана, незадовољних зато што на споменику нису наведена имена жртава, није дозволила прилаз спомен обележју.

"Наравно да су људи који су остали без деце погођени, јер 20 година трпе бол. Мој став је да треба да поштујемо све жртве и родитеље, без обзира да ли су у праву или не", рекао је градоначелник Драган Ђилас.

Он је рекао да је Град Београд уређењем тог спомен платоа желео да ода почаст свима онима који су настрадали у ратовима од 1990. до 1999. године.

"Овај парк ће остати овде и памтићемо те људе без обзира да ли су цивилне жртве или су живот изгубили за отаџбину. Ово је споменик свим цивилним жртвама ратова и свима онима који су погинули бранећи своју отаџбону Србију, рекао је Ђилас.

број коментара 0 пошаљи коментар