Тадић међу Тадићима

Посетом селу Смријечно у општини Плужине, у којем је рођен његов отац, и манастиру Пива, председник Србије завршио је дводневну посету Црној Гори.

После обиласка куће Иве Андрића у Херцег Новом председник Србије посетио родно село свога оца Смријечно, како је у шали јуче рекао на конференцији за новинаре са председником Црне Горе, "крај у којем партија Филипа Вујановића редовно губи на изборима".

Хеликоптером из Херцег Новог до Пиве, па пешице макадамом до куће у којој се родио његов отац, подно Дурмитора, тридесетак Тадића ишчекивало га је од јутарњих сати.

Кажу, имају само једну жељу - да га чешће виђају. Гојко Тадић рекао је да је стар да му даје савете, али би му ипак поручио да се чува и да избегава опасне ситуације.

"Психички се оптеретио много, криво нам је када неко за њега прича да не ваља", рекао је Младен Тадић.

Млађи чланови породице у шали кажу да сада сви они личе на Бориса Тадића и да их тешко разликују када су на окупу.

У крају који је природа богато обдарила, некада је живело седамдесетак породица, а данас их је само 13 са укупно 70 мештана.

"То су све скромни људи, али углавном са овог места, са овог простора, људи су учили добро", рекао је Милош Тадић.

Посету Црној Гори, председник Србије Борис Тадић завршио је обиласком манастира Пива из 16. века.

У Манастиру Пива, где га је дочекао владика будимљанско-никшићки Јоаникије, председник Србије рекао је да је породично и људски узбуђен због посете том крају.

Монахиње из Жупе код Никшића српском председнику на дар су урадиле на пергаменту Молитву светог Јована.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво