Читај ми!

Руско држављанство тражи 50.000 Срба

Помоћ Србима је неопходна, јер их косовске институције уцењују да лична документа и постану Косовари, како би остварили право на пензије и остала социјална давања. Петицију за добијање руског држављанства потписало 50.000 људи, каже један од иницијатора те акције Златибор Ђорђевић.

Потписивање петиције за добијање руског држављанства, на Косову траје већ неколико месеци и до данас је прикупљено више од 50.000 потписа, рекао је један од иницијатора акције и председник покрета "Стара Србија" Златибор Ђорђевић.

Према његовим речима, Срби су незадовољни преговорима у Бриселу, а добијање двојног држављанства "спречило би агресивну исламизацију Срба на Косову".

Руској амбасади у Београду је почетком новембра предато близу 22.000 захтева, а потписивање петиције је настављено у свим срединама и данас има око 50.000 захтева, рекао је Ђорђевић наводећи да потписе прикупљају волонтери, који иду од куће до куће.

Према његовим речима, заинтересовани на штампаном формулару уписују име и презиме, пребивалиште и матични број, а на увид им се даје пропратно писмо у коме је објашњено зашто се тражи помоћ од Руске Федерације.

Ђорђевић објашњава да је помоћ Србима неопходна, јер косовске институције уцењују углавном старе и сиромашне грађане да изваде њихова лична документа и да постану Косовари, како би остварили право на пензије и остала социјална давања од по 45 евра.

Све се то догађа пред очима међународне заједнице и Европе, али и наше државе и Владе, рекао је Ђорђевић и додао да је хуманитарна катастрофа измишљена да би велике силе приграбиле рудно и друго богатство Косова и Метохије.

"Не тражимо да Русија ратује са Америком због Срба на Косову. Довољно је да нас она заступа на политичком плану и брани истином. Ако се те две светске силе суоче аргументима и истином Русија ће извојевати убедљиву победу", сматра Златибор Ђорђевић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво