Читај ми!

Јовановић: Сулуде претње због политике

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић оценио да су најновије претње његовој породици "болесне и сулуде", али и директна последица "ненормалног и криминализованог политичког живота у Србији".

Најновије претње мојој породици су "болесне и сулуде", оценио је лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић и додао да су претње директна последица "ненормалног и криминализованог политичког живота у Србији".

Јовановић је рекао да од министра унутрашњих послова Србије Ивице Дачића очекује да "уместо ратова које би да води на Косову, доведе ову земљу у ред тако да нико више не помисли да може било чијој породици да прети зато што се с њим политички не слаже".

"Болесно је и сулудо да због моје политике која некоме смета, иако никога не угрожава, ово постаје земља у којој је легитимно претити деци, тако што ћете фотографисати обданиште или школу у коју иду и поручити да, ако већ не могу мене да зауставе у том што радим, могу бар повећати цену коју треба да платим", рекао је Јовановић.

Говорећи о претњама које су му упућене писмом, Јовановић је рекао да су оне "директна последица ненормалног политичког живота који се у Србији води годинама и који је у потпуности легитимизовао криминализовање и канибализацију која на крају не може да буде без последица".

Јовановић је рекао да не мисли да његова деца треба да живе окружена телохранитељима, већ да живе у нормалној земљи као и сва друга деца.

На адресу Чедомира Јовановића стигло је претеће писмо које је потписало наводно удружење "Срби из Србије, Војводине и Косова, Срби сви", у којем се прети смрћу лидеру ЛДП-а и његовој породици, као и "свим другим издајницима".

У писму се наводи да су ауторима познате локације вртића у које иду Јовановићева деца.

"Већ смо се ангажовали и пратимо вас сваки дан и бирамо место и време за ликвидацију. Можда ће прво бити ликвидирани чланови породице, а ви на крају", стоји у поруци.

О претњама је обавештена полиција.

Лига социјалдемократа Војводине најоштрије је осудила претње упућене породици и председнику ЛДП-а Чедомиру Јовановићу и затражила од правосудних функција да што пре реагују.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи