Читај ми!

СНС отказао посету хрватској делегацији

Напредњаци отказали пријем делегацији хрватског Министарства спољних послова. Пријем отказан после "антиевропске одлуке хрватских власти" да не дозволе присуство СНС трибини у Вуковару, поручује та странка.

Челници Српске напредне странке отказали су пријем високој делегацији хрватског Министарства спољних послова, који је био заказан за уторак, 29. новембра, саопштено је из СНС-а.

Председник и заменик председника СНС Томислав Николић и Александар Вучић одлучили су да откажу пријем после, како се истиче у саопштењу, антиевропске одлуке хрватских власти да не дозволе присуство делегације СНС, коју је предводила Зорана Михајловић, трибини Коалиције српских странака у Вуковару.

"СНС је за мир и стабилност у региону, поштује територијални интегритет Хрватске, али никада неће дозволити хрватској држави да понижава Србе и грађане Србије само зато што имају другачије политичке ставове од официјелне хрватске политике", наводи се у саопштењу.

Српска напредна странка наводи да је о отказивању пријема високе делегације хрватског Министарства спољних послова обавестила и амбасадора Хрватске у Београду Жељка Купрешака.

"Мислим да је СНС овог пута одреаговала не само као једна странка, јер то није политичко питање, већ смо одреаговали онако како треба да реагује једна озбиљна држава, СНС је због таквог чина отказала састанак који је требао да се одржи у уторак", навела је Функционер СНС-а Зорана Михајловић.

Коалиција удружења избеглица, чији је председник, такође враћен са границе иако има и хрватски пасош, очекује реакцију и од Београда и од загреба.

"Због чега сам ја претња за безбеднот. Ја представљам једну кровну организацију која има свој стратешки циљ јачање регионалне сарадње и помирење између народа", рекао је председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта.

У министарству унутрашњих послова Хрватске РТС-у је речено да су проценили да би 12 чланова напредњака и један члан Коалиције удружења избеглица својим присуством узнемирили грађане Вуковара.

Порптарол Вуковарско-сремске жупаније Лука Барукчић рекао је да би то довело до нежељених последица а тиме и до могућег нарушавања јавног реда и мира, због чега је полција, надлежна на граници, одбила улаз у републику Хрватску 13 држављана Србије.

Хрватске власти јуче су вратиле са граничног прелаза Товарник делегације Српске напредне странке и Коалиције удружења избеглица које су се запутиле у Вуковар на трибину српских странака, тврде представници напредњака и Коалиције удружења избеглица.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво