Читај ми!

Напредњаци враћени са границе

Делегације СНС-а и Коалиције удружења избеглица, које су се упутиле у Вуковар на трибину српских странака, враћене са хрватске границе. Функционер СНС-а Зорана Михајловић каже да делегацијама није дозвољен улазак у Хрватску уз образложење "да представљају претњу по националну безбедност".

Хрватске власти вратиле су са граничног прелаза Товарник делегације Српске напредне странке и Коалиције удружења избеглица које су се запутиле у Вуковар на трибину српских странака, тврде представници напредњака и Коалиције удружења избеглица.

Функционер напредњака Зорана Михајловић је у изјави агенцији Бета рекла да делегацији Српске напредне странке није дозвољен улазак у Хрватску уз образложење да они представљају претњу по националну безбедност.

"Позвани смо као гости на трибину. Ту није било ничег тајног и сви су обавештени. Делегација са мном у којој су били и Марко Ђурић и Јадранка Јоксимовић је имала 18 чланова. Чекали смо два сата на граничном прелазу и потом су нам забранили улаз", рекла је Михајловићева.

Михајловићева је истакла да Српска напредна странка поштује интегритет Хрватске.

Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта рекао је да су хрватске власти на Товарнику забраниле улаз у земљу делегацији тог удружења која је кренула на трибину.

"Добио сам потврду да ми се одбија улазак у Хрватску са образложењем да представљам опасност за јавни поредак и националну сигурност", рекао је Линта.

Линта је указао да "посебан скандал" представља чињеница да је он хрватски држављанин.

"Постављам питање Влади Хрватске како је могуће да се хрватском држављанину забрањује улазак у Хрватску", рекао је Линта.

СНС: Најпрљавија изборна кампања 

Претходно, Српска напредна странка позвала је власт да распише изборе што пре, да престане да води "најпрљавију изборну кампању, а да у јавности говори како нема избора и кампање, јер се они, тобоже, баве нечим важним за државу".

"Сваки дан мање са њима на власти је чисти ћар за Србију", рекао је заменик председника СНС-а Александар Вучић на конференцији за новинаре.

"Боље је да те изборе распишу одмах и да се не крију иза било каквих датума у којима ће се можда десити нешто важно или мање важно", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Коментаришући изјаве представника Координације ветеранских удружења у Вуковару који су се успротивили доласку делегације СНС-а, "јер је остала верна идеји о граници Вировитица–Карловац–Карлобаг", како су пренели домаћи медији, Вучић је рекао да политику СНС-а неће водити "коалиција хрватских бранилаца и режима у Београду", већ органи странке.

Напредњаци никада неће рећи да "Олуја" није била највећи злочин, нити ће се "улизивати" онима који су протерали са огњишта 400.000 наших људи, рекао је Вучић.

"Ми ћемо ићи кад хоћемо, где хоћемо, било где на територији Европе и света, тако и у Вуковар и у Книн и у свако друго место на свету и нико нам то забрањивати неће", истакао је заменик оредседника СНС.

Вучућ је коментарисао хапшења у Колубари и рекао да је изгледа "важно да се похапсе само сви кадрови Демократске странке Србије".

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи