Читај ми!

Коштуница: Без илузија о ЕУ

Привредни развој и заштита уставног поретка најпречи су циљеви Србије, које може да оствари само ако остави иза себе "илузије о рају које доноси ЕУ", изјавио председник ДСС Војислав Коштуница.

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница оценио је да су привредни развој и заштита уставног поретка најпречи циљеви које Србија може да оствари, само ако остави иза себе "илузије о рају које доноси ЕУ", преноси Бета.

Коштуница је оценио да је "добра вест да грађани у значајној мери мењају свој однос према ЕУ".

"То показује да народ има много трезвеније и разумније мишљење о ЕУ него садашња власт. Важно је што већина грађана није прихватила догму да ЕУ нема алтернативу, коју власт годинама покушава да наметне. Нема ништа погрешније од успостављања идолопоклоничког односа према ЕУ", навео је лидер ДСС-а.

Коштуница је оценио да је "грађанима више него јасно да су интереси ЕУ и НАТО умногоме супротни националним и државним интересима Србије" и да се то "не може сакрити никаквом пропагандом и демагогијом".

"Исто тако, грађани виде и да је огромна криза у многим државама ЕУ, које због тога потресају снажни социјални и политички немири. Због свега тога треба послушати глас народа који позива да је крајње време да се Србија окрене самој себи и својим економским, националним и државним интересима", навео је председник ДСС.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи