Читај ми!

Експлозија у Косовској Митровици

Четири возила оштећена у снажној експлозији која се догодила пола сата иза поноћи у северном делу Косовске Митровице. Повређених није било. Еулекс осудио напад.

Јака експлозија одјекнула је пола сата после поноћи испред зграде у Улици Филипа Вишњића у северном делу Косовске Митровице, али срећом нико није страдао.

"Експлодирала је за сада непозната направа, а оштећена су четири возила. Сумња се да је мета напада било возило чији је власник Александар Пауновић, преводилац у Еулексу", рекао је портпарол КПС-а Бесим Хоти.

Хоти је додао да повређених нема, а да су поломљена стакла на оближњој згради.

Увиђај су обавили припадници КПС-а и форензичари. У полицији кажу да за сада нема осумњичених за експлозију.

"Случај је окарактерисан као изазивање опште опасности, а истрага је у току", рекао је Хоти.

Еулекс је најоштрије осудио напад на возило припадника свог особља и навео да ће одговорни за тај напад бити "гоњени и изведени пред лице правде". Мисија ЕУ тврди да је то био јасан покушај застрашивања особља и целе мисије.

"Еулексово особље наставља да ради на северу Косова, на прелазима, у суду, ЕУ кући и патролама. Ми ћемо наставити то да радимо у интересу владавине права и у корист огромне већине грађана који живе у тој области и поштују закон", навела је Мисија.

Шеф мисије ЕУ на Косову Гзавије де Марњак оценио је да је јутрошњи напад "био криминални напад на мисију владавине права Европске уније на Косову и као такав је неприхватљив".

Де Марњак је напад назвао "јасним покушајем застрашивања" и позвао на смиреност.

"Насиље не може бити опција. То није начин на који се решавају проблеми. Прави пут је дијалог и посвећеност решавању спорних питања", рекао је Де Марњак.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво