Читај ми!

Протест Срба у Грачаници

Више стотина Срба протестовало је у Грачаници због убиства Александра Путника и рањавања његовог сина Добрице у селу код Ораховца. Александар Путник сахрањен у Великој Хочи. Стање рањеног Добрице Путника је стабилно.

Протестни скуп због убиства Александра Путника и рањавања његовог сина Добрице одржан је у Грачаници. Александар Путник, сахрањен је данас у Великој Хочи. Породица Путник није добила никакву информацију од полиције о позадини убиства.

Протестна шетња, која је почела у центру града, завршена је у манастиру Грачаници где су окупљени запалили свеће.

Скуп је предводила директорка Дома здравља Рада Трајковић која је рекла да су грађани веома забринути због континуитета убијања Срба који траје на Косову и Метохији, као и да они желе "правду, а не освету".

Трајковићева je рекла да је протест одржан без одобрења Косовске полицијске службе, која је тражила да се скуп пријави 72 сата раније, што није било могуће јер је Путник убијен у недељу ујутру.

Учесници скупа носили су српске заставе и транспаренте на енглеском језику на којима је писало: "Постоји само један сведок да посведочи о злочинима над косовским Србима – то је цео свет", док је на транспаренту упућеном косовској председници Атифети Јахјага писало: "Србе поново убијају".

Од косовских власти се тражи да пронађу одговорне за последње убиство, као и за раније злочине над косовским Србима.

Због колоне, саобраћај на регионалном путу Приштина – Гњилане био је блокиран. Скуп је протекао без инцидената, а обезбеђивали су га припадници полиције Косова. Присутни су и представници полиције Еулекса.

Добрица Путник синоћ је из призренске болнице превезен у митровачки клинички центар и његово стање је стабилно.

"Задобио је више устрелних и прострелних рана у пределу грудног коша, трбуха и надлактици. У регији грудног коша има прострелну рану, у регији трбуха устрелну рану, па смо извршили мању хируршку интервенцију и извадили парче метала, вероватно деформисани метак", рекао је доктор Гојко Игрутиновић.

Игрутиновић је најавио да ће се наредних дана извршити даљи прегледи, јер пацијент у организму има металне пројектиле за које је потребан већи хируршки захват.

Дежурства на барикадама

На северу Косова и Метохије ноћ је протекла мирно, а грађани су провели још једну ноћ на барикадама.

Срби на северу Космета свакодневно дежурају на 18 барикада које се налазе на путевима који воде ка административним прелазима Јариње и Брњак, као и главним магистралним путевима.

Пут који води од Руднице је затворен, Срби не прелазе преко Јариња. Кфор и Еулекс редовно контролишу једино воз Краљево – Звечан који саобраћа два пута дневно.

Живот се, и поред барикада, одвија нормално, колико је могуће. Тако је на факултетима Универзитета у Приштини, измештеног у северну Косовску Митровицу, јуче почела студентска школска година.

Велики број уписаних студената из централне Србије, и поред барикада, успео је на време да дође на факултет.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво