Читај ми!

Уклоњене барикаде у месту Рударе

Барикаде у месту Рударе, које су постављене током ноћи, јутрос су уклоњене и саобраћај се одвија једном коловозном траком. Кфор и даље контролише алтернативни прелаз код села Извори. Несташица нафтних деривата на северу Космета.

Барикаде у месту Рударе, у Општини Звечан на магистралном путу Косовска Митровица – Рашка, уклоњене су јутрос и саобраћај се одвија једном коловозном траком. Барикаде су постављене током ноћи, а како јавља извештач Танјуга, на путу су били истоварени шљунак, грађевински материјал и препречен камион са приколицом.

Председник Општине Звечан Драгиша Миловић рекао је Танјугу да су грађани самоиницијативно синоћ вратили барикаде у месту Рударе плашећи се, како је рекао, да би се могао поновити 25. јул, када су снаге косовске специјалне полиције РОСУ насилно покушале да заузму административне прелазе на северу Косова.

Саобраћај на релацији Косовске Митровице и Рашке одвијао се алтернативним правцима. Ситуација током ноћи на северу Косова је била мирна.

Срби су дежурали испред трафо-станице у селу Житковац, у Општини Звечан, плашећи се да би тај објекат могли да преузму снаге Кфора и радници косовске "Електрокорпорације".

Кфор и даље контролише два административна прелаза Јариње и Брњак, као и нерегистровани прелаз који се налази у селу Извори на путу који води ка Новом Пазару.

Министар одбране Драган Шутановац позвао је припаднике Кфора на Косову и Метохији да остану статусно неутрални.

На појединим бензинским пумпама на северу Косова осећа се несташица нафте и нафтних деривата.

Према речима запослених, од суботе када је Кфор почео да контролише алтернативни путни правац у селу Извори нису успели да добију нове количине горива.

На пумпама има само старих залиха нафтних деривата, а приоритет у снабдевању имају болница у Косовској Митровици и домови здравља на северу Косова.

Три камиона с горивом из Србије спречена су у суботу да пређу административну линију разграничења с Косовом на алтернативном прелазу код села Извори.

Улазак комерцијалног саобраћаја на Косово преко овог прелаза је незаконит и мора бити ускраћен, навео је Кфор позивајући се на "УНМИК-ову законску одредбу из 2001. године према којој је овај прелаз неовлашћен".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво