Србија признаје нову либијску власт

Влада Србије признаће Прелазни национални савет Либије као легитимног представника народа. Усвојен Предлог закона о железници.

Влада Србије усвојила је закључак о потреби признавања Прелазног националног савета као легитимног представника либијског народа.

Прелазни национални савет, који окупља побуњенике у Либији, од почетка седмице признао је већи број држава у свету као легитимног представника либијског народа. Од земаља у региону данас је то учинила Босна и Херцеговина.

Застава либијских побуњеника истакнута је у уторак на Абасади Либије у Београду. На згради Амбасаде, уместо зелене, сада се вијори црвено-црно-зелена застава.

На данашњој седници усвојен је и Предлог закона о железници, чије ће спровођење омогућити побољшање ефикасности железничког система у Србији и његово интегрисање у тржиште транспортних услуга.

Спровођењем тог закона железнице у Србији се организују по новом концепту који омогућава конкуренцију и побољшање квалитета услуга, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Влада је одлучила и да Дирекција за управљање одузетом имовином уплати износ од пет милиона динара на рачун Фонда Б92 на име куповине четири инкубатора за бебе.

На тај начин ће по један инкубатор добити Институт за неонатологију у Београду, Гинеколошко-акушерска клиника Народни фронт у Београду, Клинички центар Крагујевац и Клинички центар Ниш.

Влада је данас донела и закључак којим се утврђује да пројекат изградње стамбено-пословних објеката у Улици др Ивана Рибара, Нови Београд испуњава услове за реализацију у складу са законом о подстицању грађевинске индустрије у Србији у условима економске кризе.

Влада је усвојила и Предлог закона о потврђивању конвенције о центру за спровођење закона у Југоисточној Европи.

Донета је и Уредба о граничним вредностима емисије загађујућих материја у воде и роковима за њихово достизање.

број коментара 45 Пошаљи коментар
(петак, 26. авг 2011, 09:51) - anonymous [нерегистровани]

Odgovor

Verovatno je odgovor u Libijskoj ambasadi bio veoma konkretan "Morate priznati Prelaznu vladu ako hoćete od iste informacije o uhapšenim Srbima"...
Uostalom moramo mnooogo da budemo dobri da bi smo dobili status kandidata.

(петак, 26. авг 2011, 08:42) - Vlada [нерегистровани]

A Kosmet?

Treabalo je najpre sačekati da to urade sve veće sile Sveta, pa onda sačekati zvaničan stav novog libijskog rukovodstva po pitanju naše južne pokrajine i tek na kraju da Srbija zauzme svoj stav po pitanju nove Libije!
Ccc... Čemu ova nepromišljenost...

(петак, 26. авг 2011, 07:50) - anonymous [нерегистровани]

Po istom principu...

...a dali to rade slucajno?

(петак, 26. авг 2011, 07:23) - Voroncov [нерегистровани]

Po istom princpu

Novu libijsku vlast uspostavlja dakle NATO agresiom isto kao što je uspostavio i vlast na KiM. I vlada Srbije priznaje tu vlast. I onda treba da se čudi što će neko u svetu priznati KiM. Pa priznaće po istom principu kao i vlada Srbije prelaznu vladu Libije.

(петак, 26. авг 2011, 06:16) - anonymous [нерегистровани]

ako ste

pred kraj mandata (dobijenog na izborima) ne donose se tako krupne i dalekosežne odluke ... jer ova oduka ima i posledice a nismo bili ni u kakvoj žurbi da to uradimo ... ako već insistiramo na izborima i legitimitetu, pobunjenici ga nemaju tako da je to "bravo" više stranačko nego realno ...

(петак, 26. авг 2011, 05:48) - anonymous [нерегистровани]

krajnje vreme

Bilo je krajnje vreme da se prizna nova vlada u Libiji. Sve arapske zemlje su to uradile i vecina africkih zemalja, tj. njihovi susedi i braća po krvi. i ogromna većina članica Ujedinjenih nacija. Rusija mesecima unazad razgovara sa predstavnicima prelazen libijske vlade, a Kina vec nedeljama unazad pregovara o poslovima sa novom vladom. Ostalo je još malo zemalja koje nisu priznale novu vladu Libije, kao što je Čavesova Venecuela. Ako neko baš toliko obožava Gadafija, neka ide u Libiju da se bori za njega, jer se može još i dobro zaraditi, naravno ako se sačuva glava. Ali, Srbija nije Džamahirija i daleko joj "lepa" kuća.

(петак, 26. авг 2011, 03:04) - Gojko [нерегистровани]

naslov

Pa lepo...

Uskoro ce ta nova libijska vlast, u stvarnosti samo americko-francuski "puppet state" da prizna Kosovo.

Ako to ne urade, evo ovde me seci...

A sto se tice poslova srpskih firmi u Libiji, hm tesko...

(четвртак, 25. авг 2011, 23:29) - bravo [нерегистровани]

ako ste

pa dobili su ljudi izbore, ne znam šta se tu sad iščuđavate

(четвртак, 25. авг 2011, 22:32) - anonymous [нерегистровани]

ne jos

Srbija ne treba da srlja sa spoljnom diplomatijom i odmah priznaje takozvanu novu Libijsku vlast,treba sacekati dok to ne urade velike sile,kao npr. Rusija koja jos uvek nije priznala novu vlast Libije.

(четвртак, 25. авг 2011, 22:14) - anonymous [нерегистровани]

nisam ocekivao

ja priznajem samo gadafija, ne al-qaidu