Читај ми!

Србија признаје нову либијску власт

Влада Србије признаће Прелазни национални савет Либије као легитимног представника народа. Усвојен Предлог закона о железници.

Влада Србије усвојила је закључак о потреби признавања Прелазног националног савета као легитимног представника либијског народа.

Прелазни национални савет, који окупља побуњенике у Либији, од почетка седмице признао је већи број држава у свету као легитимног представника либијског народа. Од земаља у региону данас је то учинила Босна и Херцеговина.

Застава либијских побуњеника истакнута је у уторак на Абасади Либије у Београду. На згради Амбасаде, уместо зелене, сада се вијори црвено-црно-зелена застава.

На данашњој седници усвојен је и Предлог закона о железници, чије ће спровођење омогућити побољшање ефикасности железничког система у Србији и његово интегрисање у тржиште транспортних услуга.

Спровођењем тог закона железнице у Србији се организују по новом концепту који омогућава конкуренцију и побољшање квалитета услуга, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Влада је одлучила и да Дирекција за управљање одузетом имовином уплати износ од пет милиона динара на рачун Фонда Б92 на име куповине четири инкубатора за бебе.

На тај начин ће по један инкубатор добити Институт за неонатологију у Београду, Гинеколошко-акушерска клиника Народни фронт у Београду, Клинички центар Крагујевац и Клинички центар Ниш.

Влада је данас донела и закључак којим се утврђује да пројекат изградње стамбено-пословних објеката у Улици др Ивана Рибара, Нови Београд испуњава услове за реализацију у складу са законом о подстицању грађевинске индустрије у Србији у условима економске кризе.

Влада је усвојила и Предлог закона о потврђивању конвенције о центру за спровођење закона у Југоисточној Европи.

Донета је и Уредба о граничним вредностима емисије загађујућих материја у воде и роковима за њихово достизање.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара