Читај ми!

СНС o медијској стратегији

Потребно је прво онемогућити утицај тајкуна на медије, а онда разговарати о стратегији у тој области, рекао функционер СНС-а Небојша Стефановић. РТС одговорио СНС-у.

Српска напредна странка (СНС) данас је оценила да је бесмислено разговарати о медијској стратегији и томе да ли држава треба да има власништво у медијима или не, док се не реши проблем утицаја тајкуна на медије.

Функционер СНС-а Небојша Стефановић је на конференцији за новинаре рекао да под тајкунима мисли на Драгана Ђиласа и Срђана Шапера који су, како тврди, власници свих маркетиншких секунди и готово свих медија у Србији.

Он је рекао да СНС има доказе да фирме Ђиласа и Шапера имају велики утицај на куповину секунди од РТС-a, Б92, "а вероватно и других медија".

"Ми не желимо уопште да разговарамо о доношењу било какве стратегије, док се ово питање не реши", рекао је Стефановић.

Чињенице доступне сваком одговорном политичару и сваком професионалном новинару оповргавају више пута поновљену тврдњу напредњака, наводи се у саопштењу службе маркетинга РТС-а и додаје да Јавни сервис Србије годишње послује са 10 маркетиншких агенција и са више од 200 директних купаца рекламних секунди.

Према подацима ове службе, РТС је у 2010. години остварио маркетиншки приход од 25 милиона евра. Скоро 40 одсто од укупног прихода остварено је директним уговарањем, а остатак 61 одсто чини збирни приход десет маркетиншких агенција.

Закони дозвољавају продају секунди искључиво годину за годину и забрањују успостављање монопола било које агенције.

Предлажемо напредњацима, или било којој другој заинтересованој политичкој партији, да ангажује угледну ревизорску кућу која би прегледала све папире и утврдила чињенично стање.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво